nlc.hu
Ünnepi menü

A tökéletes forralt bor receptje

Így készítsd el a legfinomabb forralt bort!

Készítsd el idén a tökéletes forralt bort. Hoztunk egy tuti receptet, amivel garantáltan bezsebeled a legtöbb gratulációt az ünnepek alatt.

Bár forralt bort manapság előre elkészített formában is vásárolhatunk a boltokban, de vannak egyszerű és szuper receptek, amik nemcsak finomabbak a boltinál, de még pénztárcabarát megoldások is. Mutatunk egy isteni finom forraltbor-receptet, amit mindképp próbálj ki idén!

A tökéletes forralt bor titka

Nem meglepő, hogy minden forralt bor receptjének legfontosabb eleme… a vörösbor. Ezen a ponton nem szabad spórolni: a szakemberek szerint minimum egy középkategóriás, könnyed, lédús gyümölcsös zamatú bor a legtökéletesebb alapanyag, amilyen például a merlot.

Milyen ízesítőket adhatsz a forralt borhoz?

A szegfűszeg, a fahéj, a csillagánizs, a szerecsendió és a vanília mind remek választás, de a narancsszeletek sem maradhatnak el a karácsonyi hangulat megidézésére. A fűszerek ízének kiegyensúlyozása érdekében hozzáadhatsz cukrot vagy mézet is a borhoz.

Tökéletes forralt bor recept

Fotó: Getty Images

Készíts fűszeres tasakot a forralt borba

Egy házi készítésű forralt boros fűszertasak nemcsak ajándéknak egy remek ötlet, hanem a forralt bornak is igazi tuning.

Hozzávalók 6 tasak elkészítéséhez:

  • 12 x 20,5 cm-es tasak
  • 250 g barna cukor cukor
  • 24 egész szegfűszeg
  • 30 egész szegfűbors
  • 6 babérlevél
  • 6 rúd fahéj
  • 6 csillagánizs

Elkészítés:  

Egy tasak tartalma: mérj ki 40 g cukrot, adj hozzá négy szegfűszeget és öt egész szegfűborsot, valamint 1 csillagánizst, 1 babérlevelet és 1 fahéjrudat.

Miután mind a hat kis táskát megtöltötted a fűszerekkel, zárd le a tasakokat, majd kösd egymáshoz őket. Ezután önts egy üveg bort egy nagy fazékba, adj hozzá egy-egy szelet citromot és narancsot, valamint az általad készített szütyőket. Forrald fel, és lassú tűzön főzd 15-20 percig. Ezután vedd ki a fűszeres tasakokat, a citromot és a narancsot. Kész is vagy, nyűgözd le a többieket!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top