nlc.hu
Ünnepi menü

Így lesz repedésmentes a bejgli

Pataki Ádám felfedte a repedésmentes bejgli titkát – ezekre ügyelj!

A sztárcukrász beavat mindenkit a tökéletes bejglikészítésbe.
bejgli

Sok fejfájást okozhat még a legtapasztaltabbaknak is, mivel a bejgli – a sütés során – egy óvatlan pillanatban könnyen szétrepedhet. Liptai Claudia férje, Pataki Ádám cukrászmester azonban lerántotta a leplet a tökéletes bejgli titkáról a Retro rádióban, Bochkor Gáborék műsorában – írja a Bors.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy ha túl magas a töltelék nedvességtartalma, az a sütés során gőzzé alakul át és szétrepeszti a bejglit. A sztárcukrász szerint arra is ügyeljünk, hogy ne tekerjük túl szorosan a bejglit, mert abban az esetben az előbb említett gőzképződésnél ugyancsak szétreped.

Azt tanácsolja, hogy a sütés előtt közvetlenül, de akár a második kenés után, meg kell szurkálni egy vékony tűvel a bejglit, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni belőle.

„Nagyjából ezek, amikre figyelni kell, és nem szabad túltölteni töltelékkel” – figyelmeztetett Pataki Ádám.

Ha viszont a boltban, cukrászdában vennéd, számíts arra, hogy drágább lesz idén a bejgli, mert emelkedett az alapanyagok ára. Főleg a dióért kell többet fizetni, mint tavaly. Az árak pedig attól is függnek, hogy kézműves süteményt veszel-e, vagy boltban szerzed be.

Idén amúgy az Év bejglije versenyen a budapesti Édes Szelet cukrászdáé lett az év diós bejglije, a gyomaendrődi Desszert Centeré az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a siófoki Dinasztia Cukrászda Adventi pirkadat elnevezésű bejglije nyert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top