nlc.hu
Ünnepi menü

Peller Károlyék karácsonya

Peller Károlyéknál 15 éven át december 23-án volt Szenteste

Nem ajándékoznak, inkább együtt utaznak.

Peller Károlynál hosszú idő után csak most kezd normalizálódni a karácsony: eddig 15 éven keresztül csak december 23-án tudott együtt lenni a családdal, mert december 24-én már elutazott turnézni. “15 évig tulajdonképpen december 24-én reggel 8-kor elindultunk Münchenbe, úgyhogy nálunk 15 évig december 23-án volt Szenteste” – mesélte a Reggeliben az operetténekes. “Nyilván már nem voltam kisgyerek, belefért, de olyan jó volt, hogy az egész család ebben partner volt” – fűzte hozzá.

Peller Károly,

Peller Károly végre az igazi Szentestén lehet együtt a családjával – Forrás: RTL / Reggeli – videó

Ezután kitért arra, idén hogyan alakulnak az ünnepek. “Most úgy lesz, hogy december 24 a szűk családi, tehát átmegyek anyuékhoz, és akkor a húgival, meg a nővéremmel ott vagyunk. Feldíszítjük a fát, meg eszünk” – részletezte.

Peller Károly a családi karácsonyi menübe is betekintést engedett: “Nálunk sváb leves van, amit mi úgy hívunk, hogy “kalácsos leves”. Ez egy paprikás alapú csirkeleves, tejszínt öntesz bele, és kalácsot eszel hozzá. Ez egy gazdag leves. (…) Mi nem szeretjük a halat. Anyu szokott magának csinálni egy kis halászlevet és rántott halat. Nálunk az ünnepi fogás mindig a rántott csirke krumplipürével. (…) Vasárnap is, amikor hazamegyek anyuékhoz, ez szokott lenni”.

Ami pedig a süteményeket illeti, elárulta, hogy édesanyja rendszerint bejglit és hókiflit szokott készíteni.

Az ajándékozás kapcsán megosztotta, hogy ők, családon belül hogyan oldják meg: “Már 5 éve nálunk az az ajándékozás karácsony-szüli-névnapra, mindenre, hogy elmegyünk közösen áprilisban egy 5 napra vagy egy hétre együtt így, tavaszolni. És akkor Magyarországon mindig kiválasztunk egy tájegységet, és azt úgy körbejárjuk. (…) Tavaly Sárospatakon voltunk, most majd a Balaton-felvidékre megyünk.” Mint mondja, neki ez a legfontosabb, mert nagyon keveset találkozik a családdal, mivel állandóan játszik vagy úton van. “Ez az egy hét így, tavasszal nekem a legnagyobb ajándék” – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top