nlc.hu
Ünnepi menü

Köllő Babették karácsonya

30 fős vendégseregre főz Köllő Babett

Nem maradhat el náluk a többfogásos ínycsiklandó menüsor, még akkor sem, ha „egy hadseregre” kell sütnie-főznie.

Míg Köllő Babett az adventi időszakot is munkával tölti, és csupán az utolsó pillanatban veti bele magát a karácsonyi készülődésbe, addig Babett 13 éves lánya hónapok óta ünnepi lázban ég. „Sokáig Bonyhádon, a szüleimnél töltöttük a szentestét, majd karácsonykor egyik rokonságtól a másikig utaztunk. Egy idő után azonban rájöttünk, nem annyira jó ez a népvándorlás, úgyhogy mindenkit összetrombitáltunk, és eleinte anyósom látott vendégül mindannyiunkat, majd áttettük a bázist hozzánk, és azóta a Szabó–Köllő rezidencián ünneplünk a szűk, 30 fős családdal” – mesélte a Story magazinnak.

Köllő Babett,

Köllő Babett férje, András felelős a bevásárlásért – Fotó: Sajtószoba

Az ünnepi menüsorért általában egymaga felel, de van, hogy a férje a 45 éves színésznő keze alá dolgozik, mivel nem egyszerű 30 főt jóllakatni. Általában két és fél napba telik, míg mindennel elkészül. „Szoktam készíteni halászlevet, húslevest, kacsasültet, füstölt libacombot és -mellet, valamint a sütemények sem maradhatnak el. Zserbót és mézeskalácsot is sütök, a bejglit viszont nem merem bevállalni, azt készen rendelem” – sorolta.

Mindenesetre nem marad segítség nélkül: a férje, András a bevásárlásfelelős. „Ő szokta mindig beszerezni az ünnepi menühöz az alapanyagokat. Imád piacra járni, nézelődni, válogatni, úgyhogy a pénzköltés már évek óta az ő reszortja” – jegyzi meg Babett mosolyogva.

A fadíszítés náluk igazi anya-lánya program, a „pizsamás szentestéről” pedig nem hajlandó lemondani. „Nem flancolunk szép ruhában, csillogó sminkben és belőtt hajjal. Jó nekünk kényelmes, otthoni szerelésben is” – magyarázza.

Bővebben a legfrissebb Story magazinban!

Tápai Szabina és Kucsera Gábor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top