nlc.hu
Ünnepi menü
Recept: Brutálisan finom karácsonyi csirkecombok

Ezt a rántott csirkecomb receptet ki kell próbálnod, annyira jó!

Olyan csirkecomb receptet hoztunk, ami az ünnepi asztalra is remek választás lehet!

Azt már megbeszéltük, hogy milyen a jó csirkepaprikás, de mi a helyzett a rántott csirkecombbal? Nem hétköznapi recept, viszont, ha tuti sikerünk lesz vele a karácsonyi ünnepi asztalon! 

Hozzávalók:

  • olaj a sütéshez
  • só, bors, paprika
  • 6 db csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • panko morzsa

Elkészítés

  1. Az csirkecombokba szurkáljunk fogpiszkálókat. Majd így tegyük őket forrásban lévő vízbe, és közepes lángon főzzük 10 percig. 
  2. Ha kivettük őket a vízből, távolítsuk el a fogpiszkálókat, és ha nem szeretjük, akkor a csirke bőrét is.
  3. Tegyük egy nagy tálba a csirkecombokat, majd adjuk hozzá a sót, a paprikát és a fekete borsot. 
  4. Rakjunk hozzá a mézet, a szójaszószt, az apróra reszelt fokhagymát és 5 evőkanál olívaolajat.
  5. A csirkecombokba alaposan dörzsöljük bele a fűszereket.
  6. A bekent combokat forgassuk meg panko morzsában. Majd forró olajban süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek. 

rántott csirkecomb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top