Azt már megbeszéltük, hogy milyen a jó csirkepaprikás, de mi a helyzett a rántott csirkecombbal? Nem hétköznapi recept, viszont, ha tuti sikerünk lesz vele a karácsonyi ünnepi asztalon!
Hozzávalók:
- olaj a sütéshez
- só, bors, paprika
- 6 db csirkecomb
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- panko morzsa
Elkészítés
- Az csirkecombokba szurkáljunk fogpiszkálókat. Majd így tegyük őket forrásban lévő vízbe, és közepes lángon főzzük 10 percig.
- Ha kivettük őket a vízből, távolítsuk el a fogpiszkálókat, és ha nem szeretjük, akkor a csirke bőrét is.
- Tegyük egy nagy tálba a csirkecombokat, majd adjuk hozzá a sót, a paprikát és a fekete borsot.
- Rakjunk hozzá a mézet, a szójaszószt, az apróra reszelt fokhagymát és 5 evőkanál olívaolajat.
- A csirkecombokba alaposan dörzsöljük bele a fűszereket.
- A bekent combokat forgassuk meg panko morzsában. Majd forró olajban süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek.