Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Augusztus 16–23.: virágkarnevállal, strandfesztivállal, mesterségek ünnepével kapcsol rá még egyet a nyár

Bomba programokkal hívogatnak augusztus második hetében is. Használjátok ki!

Családoknak

43. Boglári Szüreti Fesztivál

Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri, kulturális rendezvényét idén 43. alkalommal rendezik meg Balatonbogláron, a Platán-strandon. Az idei esztendőben már 3 színpadra bővült programmal és rengeteg fellépővel rukkolnak ki a házigazdák az ötnapos rendezvényen augusztus 16–20. között.

Hol? Balatonboglár

Mikor? 2019. 08. 16–20.

33. Mesterségek Ünnepe

A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak kokesi fababakészítővel, furosiki kendőcsomagolóval, megismerhetik a mizuhiki csomózást és sok más, különleges mesterség képviselőit.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. 08. 17–20.

A kép illusztráció. Fotó: iStock

50. Debreceni Virágkarnevál

Hazánk egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvényének központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amelynek keretében a több száz ezer szál élővirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 10 méter hosszú virágkompozíciók nívós hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin.

Hol? Debrecen

Mikor? 2019. augusztus 20.

Tipp: Nyári meleg, nagy hőség és szabadtéri programok. Bárhogy vigyázunk, könnyedén, akár fél órán belül is leéghetünk. Ha megsütött minket a nap, mindenképp kezeljük le például enyhébb égési sérülésekre való kenőccsel.

Fonyódi Harcsafesztivál 2019

A vásári hangulat és a gasztronómia mellett főzőverseny, színpadi programok, koncertek, tánc, gyermekprogramok, kézművesek, játszópark gondoskodik a kellemes időtöltésről. A fesztivál látogatása ingyenes.

Hol? Fonyód

Mikor? 2019. 08. 23–24.

Barátoknak

X. Bujtor István Filmfesztivál

Tizedik alkalommal rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára. A fesztivál célja: emléket állítani Bujtor István szellemi örökségének.

Hol? Balatonszemes

Mikor? 2019. 08. 17–20.

RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep 5.0 Szegeden

Nincs szenzációsabb érzés, mint egy jéghideg, gyöngyöző kézműves sör a Tisza partján. Emeld a korsód a magyar kézműves sörfőzdék utánozhatatlan remekműveire, a hazai street food társadalom legjavára és a sok-sok közös fesztiválélményre!

Hol? Szeged

Mikor? 2019. 08. 16–20.

Strand Fesztivál 2019

2019. augusztus 20-án indul a Strand Fesztivál Zamárdiban, ahol ezen az estén lép majd színpadra a brit világsztár, John Newman. Aki volt már a koncertjén, az tudja, hogy az énekes mindig elképesztő energiával pörög a színpadon, és felpörgeti a közönséget is.

Hol? Zamárdi

Mikor? 2019. 08. 20–24.

Sportolj augusztus 20-án! Különleges városi kihívás a hosszú hétvégén

Exkluzív városnézéssel egybekötött edzésprogramra vár mindenkit a City and Gym csapata az augusztus 20-i hosszú hétvégén. A rendhagyó attrakció során Budapest legmenőbb helyeit ismerhetik meg az érdeklődők, miközben a szakképzett edzők minden izomcsoportjukat alaposan átmozgatják.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. 08. 16–20.

Fotó: justcreative.hu

Gyerekeknek

PlayIT Show Balaton 2019

A PlayIT Show már hetedik éve járja az országot és viszi el a gamerközösséghez a legújabb videójátékokat, PC- és konzoleszközöket, kiegészítőket és más IT-újdonságokat. A rendezvényekről természetesen nem hiányozhatnak az ország legnépszerűbb gamingvideósai sem, akikkel akár személyesen is találkozhatnak a látogatók.

Hol? Balatonfüred

Mikor? 2019. 08. 19.

Kaláka

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lorántffy Zenei Általános Iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A hangversenyeken bemutatják különleges hangszereiket. Turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. 08. 24.

Tipp: Kisebb horzsolások, sérülések kezelésére érdemes fertőtlenítőszert tartalmazó sebkezelő krémet beszerezni, amely véd a kórokozóktól, és segít újjáépíteni a sérült bőrt, valamint elősegíti a természetes gyógyulást. 

Egyedülállóknak

Budapest Rooftop Cinema: Életrevalók

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. 08. 17.

(Nyitókép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top