Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Augusztus 23-30.: Állatkertek Éjszakájával, Harcsafesztivállal és SZIN-nel búcsúzik a nyár

A nyár utolsó hete is igazán nagyszerű meglepetéseket tartogat. Mondjuk is, miről beszélünk!

Családoknak:

Országos Lecsófesztivál

Idén jubilál az Országos Lecsófesztivál Balatonkenesén! Országos Lecsófesztivál Balatonkenese 2019. augusztus 23-25. Főzőverseny valódi retró zenei ízekkel!

Hol? Balatonkenese

Mikor? 2019. augusztus 23-25.

Állatkertek Éjszakája

Idén is izgalmas programokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert a látogatókat az Állatkertek Éjszakáján. Lesz többek között denevér- és orrszarvúetetés, jégszobrász, bátorságpróba, állatsimogatás, és fellép a Kistehén zenekar, valamint a Varázshegy programjait színesíti a Pajzánságok az állatvilágban című előadás, melyet inkább a felnőtt vendégek figyelmébe ajánlanak.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 30.

Tipp! Egy rossz mozdulat, és máris megvan a baj. Kisebb horzsolások, sérülések kezelésére érdemes fertőtlenítőszert tartalmazó sebkezelő krémet beszerezni, amely véd a kórokozóktól, és segít újjáépíteni a sérült bőrt, valamint elősegíti a természetes gyógyulást.

Fonyódi Harcsafesztivál 2019

2019. augusztus 23. és augusztus 24. között pompás illatok és ízek közepette vidám és családias hangulatban kóstolhatjuk végig a harcsából készült ételeket. A vásári hangulat és a gasztronómia mellett főzőverseny, színpadi programok, koncertek, tánc, gyermekprogramok, kézművesek, játszópark gondoskodik a kellemes időtöltésről. A fesztivál látogatása ingyenes. A rendezvény nem csupán népszerűsíteni kívánja a hazai halfogyasztást, hanem felhívja a figyelmet az élővizek védelmére.

Hol? Fonyód

Mikor? 2019. augusztus 23-24.

Barátoknak:

Sóletfesztivál – kóser gasztronap

A résztvevők nemcsak 4 különböző ország sóletjét kóstolhatják meg, hanem a számos más tradicionális zsidó ételt és italt is, melyek mind szigorúan kóserek a rabbinátus által ellenőrizve.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 25.

Szegedi Ifjúsági Napok 2019 – SZIN

Az ország nyárzáró bulija Szegeden. Négy napig csak a fesztiválozóktól pezseg a partfürdő és a város, mindemellett rengeteg programmal is várják az érdeklődőket a szervezők!

Hol? Szeged

Mikor? 2019. augusztus 28-31.

Fotó: profimedia

XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

A XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva a legek fesztiválja: a „legszentendreibb”, a legnagyobb, a legtöbb programot kínáló, a leglátogatottabb, a legváltozatosabb időjárású és a legizgalmasabb fesztivál a városban. A nyár utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál művészeti és gasztronómiai programok özönével várja vendégeit.

Hol? Szentendre

Mikor? 2019. augusztus 30 – szeptember 01.

III. Hal- és Vadfesztivál

A Hal -és Vadfesztivál alkalmával lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy megkóstolhassák a méltán híres hazai és nemzetközi halas ételeket neves éttermek és food truckok prezentálásában.

A gourmet fogások szerelmesei mellett a horgászoknak és vadászoknak is kedveznek, ugyanis a rendezvényen megtalálható lesz egy vadász és horgász kiállítás bemutatókkal fűszerezve, ahol a látogatók interaktív módon ismerkedhetnek a gyártók és forgalmazók legújabb termékeivel.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 30- szeptember 01.

Gyerekeknek:

Miniversum

A Miniversum vakáció programsorozat keretében a kiállítás megtekintése mellett mindennap izgalmas programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket. A legkisebbeknek nemcsak a terepasztal mellett, hanem a játszóházban is változatos elfoglaltságot kínálnak a nyári szünet minden napjára, ahol mesékkel és játékokkal, valamint az apró kezek műhelyében kézműves-foglalkozásokkal is várják őket. A nagyobbak és a felnőttek számos kvízjáték közül is választhatnak, és részt vehetnek a kulisszák mögötti túrán is.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 30.

Kaláka

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy Zenei Általános Iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A hangversenyeken bemutatják különleges hangszereiket. Turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 24.

Egyedülállóknak:

Minden múlt a múltam – válogatás a Fortepan fotóarchívum képeiből

A 10 éves Fortepan digitális fotóarchívum 1990 előtt készült képeket gyűjt, és 2018 elején érte el a 100 ezres képszámot. Ebből a fotóanyagból vonultat fel csaknem félezer darabos válogatást a tárlat, amely természetesen szorosan kapcsolódik Magyarország XX. századi történelméhez, de a hangsúlyt a gyűjtemény gerincét adó privát fotók segítségével az átlagember életeseményei és nézőpontja kapja.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 08. 25-ig

(Nyitókép: profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top