Aktív nyár
Szponzorált tartalom

5 szuper trükk grillezéshez

Egy nyár esti grillpartinak megvan a maga varázsa. Biztos akad a családodban vagy a baráti körödben olyan, aki előszeretettel grillezi végig a nyarat! Összeszedtünk pár trükköt, ezeket a következő grillpartinál ki is próbálhatjátok!

1. Spirálozz virslit!

A lényege, hogy nagyobb lesz a felülete, és sokkal jobban lehet mustározni, ketchupozni, és a hot dogban is jobban elférnek mellette a zöldségek. De hogy tudod megcsinálni? Ide kattintva ellesheted a trükköt!

grill, trukk

2. Tisztítsd a grillrácsot hagymával!

Egy jó nagy félbevágott hagyma vegyszermentes és hatékony tisztító. Ráadásul jó lesz utána sütni a grillrácson, mert finom hagymás lesz a hús.

Tipp: Ha már odakozmált a grillezett hús, zöldség, kolbász vagy sajt, önts egy szórófejes flakonba almaecetet, tedd egy újságpapírra a grillrácsot. Fújd meg a rács mindkét oldalát alaposan almaecettel, és hagyd hatni 5–10 percig. Ezután drótkefével könnyedén le tudod dörzsölni a rácsot.

grill, grillracs

3. Ágyazz meg a halnak!

Így biztosan nem esik szét apró darabokra a rácsok között, és még finom is lesz. A tetejére tegyél fokhagymát és vajat.

Fontos: Csak egy óvatlan pillanat, és máris megvan a baj. Kezünket, ujjainkat a forró grillrács vagy az éppen készülő ételek könnyen megégethetik. Ha már megvan a baj, sebkezelő krém használatával gyorsabban gyógyul a sérülés!

grill, tipp

4. Használd a muffinsütőd tálalónak!

Nagyon praktikus egy muffinsütő akkor is, ha a grillhúsokhoz való finomságokat tárolod benne. Sőt a vendégek kényelmesen megcsinálhatják belőle a hamburgerüket, ahogy ők szeretik.

grill, trukk

5. Dobj fűszereket a faszénre!

Nemcsak azért, mert friss illat lesz – persze a sütés illata mellett – a kertedben, hanem azért is, mert például a rozmaring elriasztja a szúnyogokat is.

Tipp: A grillkellékek palettája roppant színes, és jó hír ez azoknak a nőknek, akiknek a férje a grillezésben éli ki séfambícióit, hiszen nekik könnyen találnak ajándékot, egy újabb grillkütyüvel meglephetik őket szülinapjukon vagy az évfordulójukon. Összeszedtünk pár elengedhetetlen kelléket:

grill, trukk1. Grillrács-tisztítókefe, Mall.hu 3.090 forint
2. Füstölő, Grillpláza 15.900 forint
3. Kerti szék, Jysk 22.900 forint
4. Grillkészlet, Grillpláza 25.900 forint
5. Húshőmérő, Grillpláza 7.500 forint
6. Grillrács-tisztító, Edigital 1.790 forint
7. Kültéri szőnyeg, Butlers 6.990 forint
8. Bambusz fedővel ellátott üvegtál, Ikea 1.290 forint
9. Fa tál, H&M Home 6.990 forint
10. Napelemes lámpa, Ikea 2.990 forint
11. Grillbegyújtó, Grillpláza 21.900 forint
12. Sütő, Edigital 3.490 forint
13. Grillező, Praktiker 39.990 forint
14. Halas tányér, H&M Home 2.990 forint

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top