Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Csodaszép DIY fűszerkert a konyhába vagy a teraszra

A konyhádban vagy az erkélyen is könnyen lehet minikerted! Mutatjuk, hogyan csináld!

A cserepes fűszernövényeket tedd kiürült konzervdobozokba, és akaszd egy nagyobb, táblafestékkel lekent deszkára. Krétával írt névjegyük jól mutat a fekete alapon. A cserepes zöld fűszereket könnyen kicserélheted frissekre, és a krétafeliratot is egyszerű lesz átírni hozzájuk.

fuszernoveny, kert

Fotó: Praktika

Hogyan csináld?

  • A konzervdobozok papírcímkéjét áztasd le, és fesd le a deszkát a fekete táblafestékkel.
    Készíts nagyobb szöggel a konzervdobozok felső széle alá, egymással szemben, két-két lyukat az akasztóknak. Fogóval tartsd a szöget, és tegyél a konzerv alá fa alátétet, így üsd át a fémet. Árral tágítsd ki a lyukakat. A vastag kenderzsinórt vágd 40-50 cm-es darabokra. Kívülről fűzd a helyükre az akasztókat, és köss csomót a végükre.
    A fekete deszkán rendezd el tetszés szerint a kaspókat, és jelöld meg, hová kerüljenek a horgok. Ezeken a pontokon szöggel üss lyukat a fába, és csavarozd be az akasztókat.
  • A kiskertet felakaszthatod a falra, ha egyenes bútorakasztófület csavarozol a deszka hátoldalára, a két felső sarokba. Tedd a kaspókba a növényeket, akaszd a helyükre, és krétával írd melléjük a nevüket. 

Még több ötlet és inspiráció galériánkban:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top