Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Így fejleszd a gyereked nyaralás közben!

Adódhat a kérdés, hogy mivel kössük le a gyerekünk figyelmét, ha a vakáció vagy a nyaralás első napjai utáni izgalomban a kertben való játék és az új rajzfilmek megnézése már-már unalmas számukra. Következzen öt olyan egyszerű tipp, amely nemcsak a figyelmüket köti le, hanem fejleszti is a gyerekeket!

Boltos játék

Egy fajta szerepjátékként is felfoghatjuk, ami főleg a kicsiket hozza majd lázba. Vegyük rá a gyermekünket, hogy rendezzem be egy boltot magának a lakásban, amiben a saját vállalkozásában játszhat majd főszerepet. Kiválaszthatja, hogy mit árul, mely megunt kedvenceit teszi ki a bolt polcaira, mennyiért kínálja őket, és megszámolhatja (ha tudja), mennyi a bevétele. Ezáltal a mindennapi üzleti világ, a vásárlás és az értékesítés metodikája is szépen kirajzolódik előtte, és megérezheti annak a szelét, hogy hogyan is lehet a pénzért „megdolgozni”, majd hogyan kell bánni a pénzzel. Ha egy kicsit a jótékonykodással is összehoznánk a dolgot, a felnőttek által jelképes összegért megvásárolt, a kicsik által eladott árut rászorulóknak is eljuttathatjuk.

Régi kedvenc nagyobbaknak

A nagyon egyszerűen, egy papír és egy ceruza bevetésével játszható akasztófa játék remekül fejleszti a gyerekek szókincsét. Külön izgalmat ad számukra, hogy elkerüljék azt a ronda, köteles fázist, miközben a folyamat alatt nagyon sok új szót tanulhatnak. Bár régi klasszikus, és nagyon egyszerű játszani, viszonylag sokáig leköti a gyerekek figyelmét, ráadásul remek családi program is.

 

fejleszt-gyerek-nyaralas

Fotó: Robert Nickelsberg/Getty Images

Scrabble Junior

Zseniális nyári társasjáték, amelyet a gyerekek egymás közt vagy valamelyik szülővel is játszhatnak. Természetesen nagyon hasonlít a felnőtt verzióhoz, izgalmas játékórákat ígér, miközben nagyon erős fejlesztő ereje van. Nagy segítség azoknak a gyerekeknek, akiknek a szóalkotás még nehezen megy, de a nagyobbaknak is remek szórakozás és élmény. Fejleszti a helyesírást, a szókincset és a képzelőerőt is.

„Charades”

Az Amerikában méltán népszerű játék lényegében egy nagyon szórakoztató, izgalmas találgatós játék. A szókitalálós műfaj rajongóinak nagy kedvence, amelynek során gondolunk kell egy szóra, miközben akár szinonimákkal körülírva is hozzásegíthetjük társunkat a rejtvény megfejtéséhez. Ma már applikációk, társasok segítségével is játszhatjuk a szójátékot, amelyet családilag is élvezni fogunk. Az Activityhez hasonlóan fejleszti a szókincset, a helyesírást és az önkifejezést is.

Sudoku gyerekverzióban

Társasjáték formában már a gyermekeknek kifejlesztett változat is elérhető. A kicsiket képes feladványokkal tarthatjuk izgalomban, a nagyoknak pedig a számos verzió áll rendelkezésre, garantálva, hogy minden korosztály élvezi az agyserkentő játékot. Ha nem tudjuk beszerezni társasjáték formában, az internetről is nyomtathatunk a logikai játékból íveket. A logikai foglalkoztató fejleszti a türelmet és remekül tornáztatja az agyat.

Borítókép: Getty Images

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top