Igaz vagy hamis?
Szponzorált tartalom

Öten a felhőkarcoló tetején – valódi fotó vagy Photoshop?

Mit gondolsz, igazi képet látsz vagy csak ügyes hamisítványt?

Az alábbi fotó nemrég „nagyot ment” a közösségi oldalakon, több ezer hozzászólást és ugyanennyi megosztást generálva.

Nem is csoda, hiszen látványos és a tériszonyosok számára bizonyára hátborzongató képről van szó, a hozzászólások között azonban sokan hamisítványt kiáltottak. Volt aki arra mutatott rá, hogy a képen látható férfiak látszólag semmilyen biztonsági rögzítést nem használnak, míg mások szerint ilyen magasságban a szél és a kilengés miatt esélytelen lenne megmaradni az oszlop tetején.

Olyan is volt, aki szerint az emberek nagyon kilógnak a fotóból, ezért arra gyanakodott, hogy két képet szerkesztettek össze: a valódi hátteret, illetve a férfiak képét, amely más helyszínen készülhetett.

Bár tény, hogy a hasonlóan látványos képek között bőséggel akad, amelyik hamisítvány, de ez itt éppenséggel egy valódi felvétel. Igaz, nem az idén készült, hanem még 2016 szeptemberében. A fotóst Gary Leonardnek hívják, a képet pedig a Los Angeles belvárosában azóta felépült 335 méteres Wilshire Grand Center felhőkarcoló építkezésén készítette.

A tanulság annyi, hogy akkor is érdemes alaposan utánanézni a képek eredetének, ha hamisítványra gyanakszunk, simán előfordulhat ugyanis, hogy valódi fotóról van szó.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top