Baba

Május

Májusi számunk tartalmából





Ajándék babakendő minden olvasónknak!


 


 


 


Legyen minden tökéletes!
Ugyan melyik az a leendő szülő, aki gyerekéről, családjáról ábrándozva elsősorban a nehézségekre összpontosít? Ha egészen pontosak akarunk lenni, a babavárás idején inkább teljesen rózsaszínűnek látjuk a jövőt. A tökéletes gyerekről és a családi harmóniáról szőtt álmok akár meg is valósulhatnak. Ám mit is jelent számunkra pontosan ez a szó: TÖKÉLETES?






Várandósság


Boldogságmorzsák
Babát várni már önmagában is különleges állapot. Mindannyian kifogyhatatlanul mesélhetnénk a történeteket. Ezúttal munkatársaink nyolc boldogságtippjét gyűjtöttük össze. Egyszerűen csak arról beszélgettünk, ki mitől volt boldog, amikor domborodott a pocakja.


 


 


Gömbölyű dolgok
Szex, ha jólesik
Talpra, kismama!
Természetes egyensúlyban

Szoptatás
Nincs elég tejem!
Jóval többen és sokkal gyakrabban érzik ezt, mint ahányszor valóban előfordul. Többnyire csak a szoptatási gyakorlaton kell egy kicsit változtatni, és máris több lesz a tej. Néhány édesanyának azonban ennél jóval nagyobb erőfeszítéseket kell tennie.

Szülőszoba
Egyértelmű jelek – gyakori kételyek
Küszöbön a nagy nap, a szülés várható ideje! Ettől kezdve minden kismama kettőzött figyelemmel fordul befelé. Vajon milyen jelekből látjuk majd, hogy itt az idő?







Lélektan


Hová adjam ősztől?
Sok szülő a napokban dönti el, menjen-e az apróság bölcsődébe, óvodába, vagy maradjon otthon, esetleg másra bízzák a kicsit.


 


 


Mamakalauz
Vírusveszély
A felnőttnek meg se kottyan, ám a magzatnak és az újszülöttnek komoly veszélyt jelent, ha rátalál a citomegalovírus.

Babagondozás
Markomban a világ
Hónapok telnek el, míg a kisbaba a nézelődéstől eljut addig, hogy tudatosan irányítsa kezét, és megragadjon valamit. Ettől kezdve megállíthatatlan: mindent meg akar kaparintani. Óriási fejlődés ez a baba életében – csak a felnőtteknek okoz néha gondot.

Tanadó
Csecsemők: Hasfájós babák, Cumi, Simogatós játékok
Egyévesek: Mérgező növények, Biztonságos erkély, Kerti játszószerek
Kétévesek: Kullancsveszély, Cumielvonó kúra, Kertészkedés a kicsikkel
Három-négy évesek: Ajakherpesz, Fokozatos napozás, Logikai játékok

Babakonyha
Bébiételek a boltból
Hatalmas a választék. A bébiételes polc előtt elbizonytalanodva áll a vásárló: melyik való a gyerekemnek? Vegyek egyáltalán? Vagy otthon főzzek?

Babakonyha
Napfényes reggeli
Nincs is jobb annál, mint finom falatokkal, közös étkezéssel kezdeni a napot. Pár perces előkészítés után változatos, egészséges ételeket tálalhatunk a családnak virsli és párizsi helyett.

Családi praktikák
Babával külföldön
A kicsiknek mindegy, tóparton vagy az árnyas balkonon élvezik-e a friss levegőt. De ha a szülők történetesen egy hűs fenyőerdő közepén szeretnék múlatni az időt, bátran megtehetik a babával együtt.







Nagy babakocsi mustra!

Megkerestük, lefotóztuk és teszteltük minden kategória újdonságait.

 


 


 


Hónapról hónapra
Vajki 10 hónapos
Mókás fintorok
Vajki körül vibrál a levegő. Vízbe dugja a fejét, és issza a fürdővizét, fejre esik az ágyról, pillanatok alatt leszereli és eltünteti a bútorokról a sarokvédőket, amelyek ugye eredetileg éppen az ő védelmét szolgálnák.

Személyesen
Olvasóból szerző
Cumiügyben kezdtünk levelezni és vitatkozni Marcsival két évvel ezelőtt, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán. Újabban minden számunkban találkozhatnak írásaival. Kíváncsi, gyerekeinek a legjobbat akaró édesanya, aki másokkal is szívesen osztja meg tapasztalatait.

Kitolás
Kalauz leendő apáknak
Játékok nagyobb gyerekek apjának
Egy hónappal ezelőtt ott hagytuk abba, hogy a gyerek egyéves lett, rombolásra kész kis gépezet, aki felegyenesedett testtartásban, veszélyes szerszámokat forgatva, frissen nőtt szemfogát villogtatva támad kedvenc értéktárgyainkra.

Sztármamák
Novodomszky Éva
Tenger, szerelem – szerelemgyerek
Áprilistól újra láthatjuk Novodomszky Évát az MTV déli híradójában. Hirtelen röppent el az a fél év, amelyet édesanyja kizárólag Krisztiánnal tölthetett.

Az Ajánlóban kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: a legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai.
Továbbá: Gyerekszáj, Babafotók, Klub hírek, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top