Baba

Minden nap lefutja a maratont a gyereked

Arányosították a picik teljesítményét, és meglepődtek. Viszont épp ezért fontos a megfelelő étrend: nem elég, ha a gyerek ugyanazt eszi, mint a szülei, csak kisebb adagokban.

Egy friss tanulmány szerint a kisgyerekek életkorukhoz és testméreteikhez viszonyítva arányaiban nagyjából annyi energiát használnak el naponta a játék, futkározás során, amennyit egy felnőtt akkor használna, ha lefutna egy komplett maratont, 83 menetet bokszolna vagy megmászna egy 3000 méter magas hegyet.Minden nap lefutnak egy maratont a gyerekek

„Ha a kicsi azt látná, hogy apa vagy anya minden nap lefut egy maratont, bizonyára mély benyomást tenne rá. Természetesen a szülőknek is örömet okoz, amikor látják, hogy a gyerek hétről hétre mennyit fejlődik. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy ehhez a csodálatos fejlődéshez mennyi plusz tápanyagra van szükség egy- és hároméves kor között” – magyarázta dr. Carrie Ruxton dietetikus a Daily Mailben.

A tanulmányból kiderült az is, hogy a szülők háromnegyede úgy hiszi, ha a gyerekek ugyanazt eszik, amit ők, csak kisebb adagokban, az kielégíti a tápanyag-szükségletüket. Valójában azonban a gyerekeknek négyszer annyi vasra és C-vitaminra, valamint háromszor annyi kalciumra, cinkre és A-vitaminra van szükségük, mint a felnőtteknek, viszont kevesebb sót és zsírt szabad fogyasztaniuk.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top