Baba

Jógával tartja formában magát a várandós Gisele Bündchen

A szupermodell is azok közé a kismamák közé tartozik, akik jógával készülnek a szülésre, testileg és lelkileg.
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A 32 éves Gisele Bündchen a Facebook-oldalán tette közzé ezt a fotót, melyen jógázás közben látható. „Mozgásmeditáció. Annyira jólesik!” – fűzte hozzá a képhez.

A szupermodell már akkoriban is hetente háromszor jógázott, amikor az első gyermekével volt várandós, most pedig, a második terhessége alatt újra gyakorol, hogy testileg és lelkileg is formában tartsa magát, illetve felkészüljön a szülésre. Mint egy nyilatkozatában korábban elmondta, a jógának és az egészséges táplálkozásnak köszönheti, hogy a 2009-ben fia, Benjamin születése után olyan hamar visszanyerte az alakját.

A kismamajóga kétségkívül az egyik legegészségesebb mozgásforma, amit egy várandós nő csak űzhet. A 12. héttől minden kismamának ajánlható, akit az orvos nem tilt el kifejezetten a mozgástól. Akik korábban még soha nem jógáztak, azoknak is érdemes elkezdeniük. A kismamajóga annyiban speciális, hogy vannak gyakorlatok, melyeket a kismamák egyáltalán nem, vagy csak módosítva végezhetnek. A felkészült oktató egyénileg odafigyel a kismama testének aktuális állapotára is, és ennek megfelelő gyakorlatokat végeztet.

A mozgásforma nem csupán fizikailag, de szellemileg is felkészít a szülésre. Egy nemrégiben készült tanulmány bebizonyította, hogy a hormonális változásokat, melyek hangulatingadozást, sőt akár depressziót is okozhatnak a terhes nőknél, a jóga jótékonyan – és persze gyógyszermentesen – tompítja. Sőt azok a nők, akik gyakorolták a kismamajógát, arról számoltak be, hogy a szülés után jobban kötődtek a babáikhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top