Baba

Húsz vetélés után egészséges babát szült

Ekkora kitartás meg kellett hozza az eredményét: 11 év próbálkozás után kisfia született az eltökélt édesanyának.

„Sokan mondták: itt az ideje, hogy abbahagyd. Túl sokat veszítettél el. De én nem voltam rá képes. Arra gondoltam: csak még egy próbálkozás. Ez tartotta bennem a lelket” – mesélte a 37 éves Kelly Moseley.

Az asszony, akinek a korábbi kapcsolatából van már két lánya, 2002-ben ment hozzá a párjához, Alenhez. Közös babát is szerettek volna, ám hiába próbálkoztak 11 gyötrelmes éven át. A nő összesen húsz alkalommal vetélt el, tizennyolcszor a 8. héten, kétszer pedig az 5. hónapban. „Nehéz volt. Feltettem magamnak a kérdést: mit tettem, hogy ezt érdemlem?”

Kelly és a kisfia, aki itt már 9 hónapos (Fotók: getsurrey.co.uk)
Kelly és a kisfia, aki itt már 9 hónapos (Fotók: getsurrey.co.uk)

Kelly még 2007-ben – amikor a tizenegyedik vetélésén volt túl –, egy reggeli tévéműsorban látott egy interjút Hassan Shehata szülész-nőgyógyásszal, aki sikerrel segített egy nőn 18 vetélés után. Úgy érezte, az orvos az egyetlen reménye, ezért azonnal írt neki, és rövidesen felkereste. A nő kezelések sorozatán esett át, ám a vetélések sorozata ekkor még nem szakadt meg. 2011-ben már Shehata doktor is úgy érezte, kifogyott a lehetőségekből.

Szokatlan ötlet

2012 nyarán aztán az orvos azt javasolta az asszonynak, hogy szedjen malária elleni gyógyszert, mert az visszafogja a túlműködő immunsejtjeit. Néhány hónappal később Kelly újra várandós lett. A 28. héten, sürgősségi császármetszéssel kellett világra segíteni a kisfiát. „Csak azt mondogattam újra és újra: kérem, ne hagyják meghalni a babámat! Nem tudnám elviselni, hogy elveszítsem, miután idáig eljutottam” – idézte fel Kelly a drámai perceket.

Végül megtörtént a csoda. Az alig 1 kilóval született Tyler életben maradt, és egyre jobban megerősödött. Két héttel a születése után az édesanyja már a karjaiban tarthatta, végül közel 2,5 kilós súllyal vihették haza a kórházból. „Ne add fel! Tudjuk, hogy mennyire fáj, de megéri. A végén sikerülni fog” – üzente a gyermekre vágyó pároknak Kelly.

Húsz vetélés után egészséges babát szült

Forrás: Mirror, getSurrey 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top