Baba

3D-s ultrahang: forradalmi újítás

Fekete-fehér pacák, esetleg aranyszínben játszó bébi – eddig nagyjából ez volt a szokásos ultrahang, biztos ti is láttatok már ilyet. Ha az ismerősötök ultrahangképe, nehéz jó képet vágni a furcsa, alaktalannak tűnő pacához, persze a büszke szülők már az első után elég jól kiigazodnak a foltok között. De ami most jön, az ennél sokkal durvább!

Ma természetesnek vesszük, hogy most bekukucskálhatunk a méhben növő gyermekhez és mi, a szülők eleinte értetlenül bámuljuk a furcsa, életlen, kivehetetlen képeket, majd néhány hét múlva magabiztosan mutogatjuk barátainknak, és értetlenkedünk azon, hogy nem ismerik fel a születendő bébi gyönyörűséges combcsontját. Ez csodás találmány 30-40 éve még nem volt bevett diagnosztikai eljárás a terhesség során, anyáinknak még nem igazán volt lehetőségük kipróbálni, tehát viszonylag új, fejlődő dologról van szó.

Ma már mi sem természetesebb, sok nőgyógyász minden alkalommal készít felvételeket, amik tényleg viszonylag homályosak. A GE által kifejlesztett HDlive képalkotó rendszer már olyan képeket tud mutatni a babáról, amiket látva az az érzésünk támad, hogy egy kis kamerával sikerült bejutni az anyaméhbe és fényképezni a magzatot. A szülők nyilván borzasztóan örülnek, hogy egyre pontosabb képet kapnak a születendő bébiről, még nagyobb jó, hogy az orvosoknak is óriási előrelépés lehet a születés előtt vizsgálatoknál, könnyebb lesz észrevenni az esetleges eltéréseket. 

3D-s ultrahang: mintha kamerával néznénk be az anyaméhbe
 
3D-s ultrahang: mintha kamerával néznénk be az anyaméhbe
 
3D-s ultrahang: mintha kamerával néznénk be az anyaméhbe
 
És egy videó, rengeteg képpel:
 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top