Baba

5+1 hasznos kismamacucc

Mindenkinek más a toplistája, nekem ezek jöttek be legjobban. Szigorúan személyes!

Maclaren babakocsi

Nagyon sokáig nagyon sajnáltam rá a pénzt, még használtan is nagyon drágának találtam az összes modellt, főleg azt, ami újszülöttkortól is használható. Cserébe viszont rengeteg energiát fektettem más használt babakocsik olcsó levadászására az aukciós oldalakon, majd azok cseréjére,  holott mindenhol azt olvastam, arra a terepre, amire nekem kell, a fent megnevezett márka lenne a legjobb választás: sok cipekedés babakocsival (már a liftünkig is egy meredek és hosszú lépcső vezet), szűk lift, városi környezet, tömegközlekedés.
Aztán egyszer mázlim volt, egy ismerősöm Londonban megvett nekem valami kiállítási darabot negyedáron, egyszerűen imádom! Maga a tökély: könnyű, nagyon fordulékony, mégis strapabíró, érdemes miatta lesni az aukciós oldalakat. Persze más terepviszonyokra más favoritok jellemzőek.

5+1 hasznos kismamacucc

Csatos hordozó

Hordoztam is, babakocsiztam is, mikor melyik volt praktikusabb. A lányom azonban hamar elérte azt a súlyt, ahonnan már nem ajánlják, hogy előre kössük, hátra viszont nem tudtam. Hiába mutatták nekem hordozónapon, nem ment, nem volt rutinom. Amikor a lányom már egyéves múlt, épp a legvadabb fogzási időszakot éltük és nem tudtam egy percre sem letenni a kezemből, akkor kaptam kölcsön egy csatos hordozót baráti felajánlásként, és ezt maximálisan kihasználtuk. Az én favoritom így a Manduca lett, de érdemes végigpróbálhatni a márkákat, ha a valaki ilyesmit szeretne, mert mindenkinek másik fekszik kényelmesen a vállára, testére.

5+1 hasznos kismamacucc

Övelvezető

Ehhez a kis készséghez a férjem ragaszkodott, és én nem bántam meg, mert nagy pocakkal még sokat vezettem a munkahelyemre, ráadásul a legvadabb télben is. Ez a kis segítség arra jó, hogy elvezeti a biztonsági övet, hogy ne vágjon bele az egyre gömbölyödő pocakba. Kényelmes és biztonságos is.

5+1 hasznos kismamacucc

Rugalmas kendő

Ezzel nekem nagyon könnyű volt bánni, könnyen megtanultam kötni, jobban bele tudtam szuszakolni a nyeklő kis csomagot. Addig használtam, amíg a súlya miatt ez lehetséges volt. Ezekkel a portékákkal az a jó, hogy aukciós oldalakon könnyű adni-venni őket, így nullszaldósra is kijöhetnünk, ha csak egy ideig használjuk, akkor is.

5+1 hasznos kismamacucc

Szoptatós párna

Legutóbbi cikkemben írtam arról a párnáról, ami nekem nem jött be, aztán kaptam kölcsön egy másik, elképesztően kényelmes konstrukciót. Akkor ezt itthon még nem lehetett kapni, de azóta már megtaláltam. Jól tartja a derekat és a hosszabb szoptatásoknál is kényelmes, illetve viszonylag elképesztő helyeken is kényelmes lehet vele szoptatni, igaz, ebben az esetben a szállítása nem annyira egyszerű. Kevésbé tűnik összebújósnak, pedig teljes testkontaktust enged. Nekünk ez vált be.

5+1 hasznos kismamacucc

Bébiőr

Ez jól kiszolgálja az árát a mai napig is. Viszonylag kicsi kora óta mozgásban vagyunk a gyerekkel, sőt távol élő nagyszülők is játszanak a csapatban, úgyhogy ez a kis készség nekünk nagyon bejött, kellett, még ma is néha bekerül a táskába, jobb a biztonság alapon.

5+1 hasznos kismamacucc

Ez a lista mesze nem általános, szigorúan személyes. Nektek mik a toplistás babacuccaitok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top