Baba

Melyik sportoló gyereke a legcukibb? – fotók

Csütörtökön kezdődött az amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA nagydöntője. A szemben álló két csapat szupersztárjai mindketten büszke apukák, gyermekeik gyakran a meccseket követő sajtóeseményeken is kitüntetett figyelmet követlenek maguknak. Összegyűjtöttünk néhány sportolót, akire nemcsak teljesítménye, hanem hipercuki gyereke(i) miatt is emlékezni fogunk.

Cikkünk apropóját a Golden State Warriors kosárcsapatának irányítója, Stephen Curry és kislánya, Riley szolgáltatta. A mindössze kétéves Riley az amerikai média legújabb szerelme, ami nem is csoda, hiszen egyáltalán nem jön zavarba a kamerák látványától, és az NBA alapszakaszának legértékesebb játékosává választott apját többször is elkísérte már a meccsek utáni sajtótájékoztatóra. Érdemes rákeresni a videómegosztókon is, tömény cukiság.

Stephen és Riley Curry
Stephen és Riley Curry

Curry apukával az NBA jelenlegi legjobb játékosának tartott LeBron James és a Cleveland Cavaliers néz majd farkasszemet a döntőben. James a sportág jelenlegi első számú csillaga , akinek a meccseit már gimnazista korában közvetítették az amerikai tévécsatornák. 2011-ben kérte meg felesége, Savannah kezét, akitől azóta két kisfia született Lebron Jr. és Bryce. Bár ők nem járnak olyan gyakran meccsekre, mint Riley Curry, de azért, amikor a világhírű papa bajnokságot nyert előző csapatával, a Miami Heattel, ők is ellátogattak a stadionba.

Lebron James, exfelesége Savannah, illetve fiaik Lebron Jr. és Bryce (Fotó: Tumblr.com)
Lebron James, exfelesége Savannah, illetve fiaik Lebron Jr. és Bryce (Fotó: Tumblr.com)

Ha már szóba került a Miami Heat, muszáj megemlíteni James korábbi csapattársát, Dwayne Wade-et is, aki már 20 évesen apa lett: 2002-ben született ugyanis Zaire nevű fia, akit 2007-ben Zion követett. Wade jóval visszahúzódóbb, ritkán mutatkozik a gyerekkel a média nyilvánossága előtt, viszont amikor mégis, akkor igazán megadja a módját!

Dwayne, Zaire és Zion Wade (Fotó. Tumblr.com)
Dwayne, Zaire és Zion Wade (Fotó. Tumblr.com)

Minden visszatérők anyukájaként (The mother of all comebacks) emlegették a belga teniszező Kim Clijsterst, miután 2009-ben, hosszas kihagyás (és egy szülés) után visszatérve nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokságot, a U.S. Opent. Emlékezetes és megható jelenet volt, amikor az akkor 26 éves teniszezőnő kislányának, Jadának ajánlotta a győzelmet. 

Kim Clijsters és Jada a 2009-es U.S. Open döntöje után
Kim Clijsters és Jada a 2009-es U.S. Open döntöje után

A tenisz világának másik híres családja a XXI. század elejének legtehetségesebb játékosának tartott Roger Federeré. Feleségével, a szintén teniszező Mirka Vavrineccel összesen négy gyerekük van, egy lány és egy fiú ikerpár. A lányok az idősebbek, őket ma már rendszeresen lehet látni a papa meccsein.

Roger Federer, Mirka Vavrinec és az ikerlányok Myla Rose és Charlene Riva
Roger Federer, Mirka Vavrinec és az ikerlányok Myla Rose és Charlene Riva

Az amerikai úszónő, Dara Torres három aranyéremmel térhetett haza a 2008-as pekingi olimpiai játékokról, mindezt azután, hogy megszülte kislányát, Tessa Grace-t. A három első helyezés már csak azért is különleges, mert Torres 38 évesen már a mezőny legidősebb sportolói közé tartozott.

Dara Torres és Tessa Grace
Dara Torres és Tessa Grace

További sztárok, gyerekkel az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top