Baba

9 ezer méter magasan, a repülőn hozta világra gyermekét

Kilencezer méteres magasan, a repülőgépen hozta világra gyermekét egy tajvani nő. Szerencséjére a gépen tartózkodott egy doktornő, aki épp a nászútjáról tartott hazafelé.

A China Airlines Tajvanból Los Angeles felé tartó járata már nagyjából hat órája a levegőben repült, amikor a terhessége 32. hete felé közeledő kismama jelezte, elfolyt a magzatvize. A személyzet azonnal orvost keresett az utasok között.

A pilóta értesítette a légitársaságot a szülés beindulásáról, és engedélyt kért, hogy a legközelebbi reptéren, az alaszkai Anchorage városában letehesse a repülőgépet. Nagyjából fél órával a landolás előtt a nő világra hozta gyermekét egy épp a mézesheteiről hazafelé, Los Angelesbe utazó doktornő segítségével.

9 ezer méter magasan, a repülőn hozta világra gyermekét

Angelica Zen, az UCLA orvosa később egy amerikai tévécsatornának elmesélte, bár nem volt sok tapasztalata szülés levezetésében, egy pillanatig sem késlekedett, hogy segítséget nyújtson a vajúdó kismamának. A szülés közben a stewardessek látták el az ápolói feladatokat.

Miután a repülőgép leszállt Alaszkában, az édesanyát és kislányát azonnal a helyi kórházba szállították, ahol mindkettőjük állapotát megfelelőnek ítélték.

A járat végül több mint háromórás késéssel érkezett meg Los Angelesbe. A tajvani polgári légügyi hatóság szerint a kislány az Egyesült Államok légterében, tajvani repülőjáraton jött a világra, így az állampolgársága az alaszkai kórház által kiadott anyakönyvi kivonattól függ majd.

Olvass még repülőgépes történeteket az NLCafén

Fotó: ABC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top