Baba

Anyaság: elképzelések vs. valóság

Már jóval a teherbeesés előtt elkezdünk felkészülni az anyaságra. Álmokat szövünk a gyermekünkről, okos könyveket olvasunk a nevelésről, és a szüléstől kezdve az oviig bezárólag mindenre rákeresünk a Google-ban.

Kialakul a fejünkben egy elképzelés, hogy hogyan fogunk szülni, szoptatni, sétáltatni, hozzátáplálni a babánkat, még az alvásmegvonás ellen is felvértezzük magunkat mindenféle alvástréningekkel. Majd mi megmutatjuk a világnak, hogy a mi babánk 6 hetes korára 12 órát alszik éjjel. Aztán jön a valóság. És valahogy semmi sem úgy sül el, ahogy mi azt kigondoltuk.

Elképzelés: A szoptatás gyerekjáték

A világ legtermészetesebb dolga, ezért teremtettek a melleink, hogy tejjel táplálják a babánkat, ráadásul még van egy menő szoptatós fotelünk is. Mi gond lehetne?

Valóság: A szoptatás rémálommá válhat

Felázott, berepedt mellbimbók, égető érzés a tejcsatornákban, nem tudjuk jól mellre helyezni a babát, és az egész mellünk fel akar robbanni néha. Ez a gyönyörű és természetes élmény olykor nem annyira felemelő.

Elképzelés: Gyorsan visszanyerjük a formánkat

Olvastuk a magazinokban, hogy megy ez. A test visszalakul a régi formájára, a hajunk frissen mosottan száll a szélben, és a babánkat a legcukibb, legdivatosabb cuccokban fotózgatjuk majd. Minket aztán nem ér utol a tapinaci és a formátlan haj rémálma.

Valóság: Te jó ég, totális káosz

Eltelik hat hét, és még mindig csak a terhesnadrágunk jön ránk, a bőrünk megereszkedett a hasunknál, a melleink pedig minden kosárméretet meghaladnak. A tapinaci a legjobb barátunk, mert nem szorítja el az érzékennyé vált hasunkat és ugyanúgy lehet benne aludni, mint ülni, enni, szoptatni vagy akár sétálni.

Anyaság: elképzelések vs. valóság

Elképzelés: Jobb emberré válunk

Nyilván fáradtak leszünk, de amint először vehetjük kezünkbe a babánkat, hirtelen türelmes, szinte angyali nővé formálódunk át. Magunk mögött hagyjuk a régi, vad énünket, és még a hajnal 3 órás etetésnél is enyhe mosoly játszadozik az ajkunk körül majd.

Valóság: Nem, nem lettünk jobbak kicsit sem

Az a kis türelem, ami eddig volt bennünk az is meghal pár hét alatt. Mindig ilyen idegesítőek voltak az emberek? Vigyázzon mindenki, aki kialvatlan nővel találkozik.

Elképzelés: Otthon lenni a picivel nagyjából olyan, mintha szabadságon lennénk

Alig várjuk, hogy végre otthon lehessünk a babánkkal, sok időnk lesz, nincs többé csúnya, sötét hétfő reggel. Fantasztikus ebédeket fogunk főzni és megtanulunk profi sütiket is sütni. Sőt akár még könyvet is írhatnánk.

Valóság: Otthon lenni a picivel NEM olyan, mintha szabadságon lennénk. Kicsit sem hasonlít rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top