Baba

Megható levelet írt fiainak az Alzheimer-kórral diagnosztizált édesanya

Az 55 éves nő először nem akarta elmondani a gyerekeinek, hogy kialakulóban van nála az Alzheimer-kór. Végül úgy döntött, inkább még most, tiszta fejjel ír nekik levelet közelgő betegségéről és érzéseiről.

 Kathy Ryan 55 éves, kétgyermekes édesanya. 2014-ben diagnosztizáltak nála Alzheimer-kórt, de már több éve tapasztalta a memóriája és kognitív képességeinek hanyatlását.

Megható levelet írt fiainak az Alzheimer-kórral diagnosztizált édesanya

 Kathy azt mondja, kezdetben szavakat felejtett el. Például ha felemelt egy bögrét, és teljes üresség uralta az agyát, mikor megpróbálta megnevezni a tárgyat. Az intő jelek miatt a nő kivizsgáltatta magát – így derült ki, hogy elindult az Alzheimer-kór felé vezető úton.

Az anyuka összeomlott – két tinédzser fiának először el sem merte mondani a diagnózist. Aztán úgy döntött, kihasználja, hogy még tiszta fejjel el tudja mondani nekik az érzéseit. Ezért szívszorító levelet írt nekik betegségéről.

“Az életemnél is jobban szeretlek titeket, fiúk. És nagyon-nagyon sajnálom, hogy én leszek az, aki nemsokára annyi nehézséget és szomorúságot hoz majd az életetekbe. Az életünk eddig is messze volt a könnyűtől, és próbáltam nektek mindig ott lenni, de innentől kezdve nemhogy nem leszek ott, hanem én fogok gondot jelenteni. Az Alzheimer legnagyobb átka számomra, hogy rátok is hatással lesz.”

Majd így folytatja:

“Kérlek, ne hagyjátok, hogy az Alzheimer még többet elvegyen, mint amennyit már így is elvesz tőlünk. Mindkettőtöknek azt kívánom, hogy engedjétek ki a szárnyaitokat és repüljetek. Minden nap adjatok hálát Istennek az életetekért, tegyétek a dolgotokat – munka, tanulás, lazítás, kapcsolatok –, és tegyétek minden nap a legjobban. Ha valaki megbántott, bocsássatok meg, és engedjétek el. A mai nap nemsokára tegnap lesz.”

“Szeretlek titeket, akármennyi ideig is fogjuk még ismerni egymást – addig is élvezzünk minden pillanatot, amit együtt töltünk!”

Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top