Baba

Kevéssé ismert terhességi tünetek

A rosszulléten és a mellfeszülésen túl is vannak tünetei a terhességnek.

A reggeli hányingerre, a hízásra, a kívánósságra mindenki számít, amikor teherbe esik, de van néhány kevéssé gyakori, vagy legalábbis ritkábban reklámozott velejárója is a terhességnek.

Erős folyás. Ennek hátterében – megdöbbentő módon – a hormonális változások állnak. Amíg nincs szaga, nem viszket, nem csíp, addig nem kell vele foglalkozni.

Vérzés. Az első trimeszterben tapasztalható halvány rózsaszínes vagy barnás pecsételő vérzéstől nem kell megijedni, többnyire annyi az oka, hogy a méhszájba több vér kerül. Az élénkpiros vagy erős vérzés miatt azonban forduljunk orvoshoz.

Kevéssé ismert terhességi tünetek

Orr- és ínyvérzés. Szintén hormonális hatás áll az orrnyálkahártya és az íny kapillárisainak túlérzékenysége mögött. Párásítással megelőzhetjük a nyálkahártya kiszáradását.

Szemölcsszerű kinövések. Ezek pontos oka nem ismert, bizonyára itt is a hormonok játszanak szerepet. Többnyire a nyakon, az alkaron és a lágyéknál jelennek meg.

Szapora szívverés és dobolás a fülben. A megnövekedett vérmennyiség mozgatása nagyobb terhet ró a szívre, de önmagában a szapora szívverés még nem ok az aggodalomra.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top