Baba

5 kínos trükk, amit az anyukák néha bevetnek a gyerekükkel szemben

Vannak olyan kis piszkos trükkök a szülők eszköztárában, amelyeket nem feltétlenül szeretnek megosztani egymással a játszótéren. Mintha rejtegetni akarnák a saját kis titkaikat, pedig semmi szégyellnivaló nincs bennük, hiszen nyolcszáz másik anyuka is ezeket a trükköket használja a saját gyerekeinél.

1. A földre rakjuk az ételt

Általános jelenség, hogy a kétéves gyerekek utálják az etetőszéket, ledobálnak minden ételt a földre, és ha szabadon eresztjük őket, akkor meg is eszik onnan. De nem az etetőszékben. Ott egy falatot sem. Olykor mind engedünk a nyomásnak, és egyből az etetőszék mellé, a földre tesszük a tányérjukat, csak a békesség kedvéért.

5 kínos trükk, amit az anyukák néha bevetnek a gyerekükkel szemben

2. Úgy etetjük, mint a fiókákat az anyamadár

Biztos jól elítéltem volna magamban, ha ezt hallom még szülés előtt. De most, ha a másfél éves gyerekem nem akar enni, és azt gondolja, hogy az vicces, ha az én számból veszi ki az ételt, akkor hagyom. Nem mindegy? Így legalább megeszi a fasírtot.

3. Rövidített fürdetés

Csodálatos élmény a hosszú, játékos fürdetés, csak vannak esték, amikor sem időnk, sem energiánk, sem pedig indíttatásunk nincs hozzá. Ilyenkor habfürdő a vízbe, a gyereket belemerítjük nagyjából 15 másodpercre, és már kész is vagyunk.

4. A reggeli kávé szent

Azok a reggeli rohanva készülések a halálunk. Amint kinyitja a szemét a gyermek, már kezdődhet is az ámokfutás. Néha úgy érezzük, nem bírjuk idegekkel, és várhat még öt percet a kiságyában, amíg mi megisszuk a kávénkat nyugalomban.

5 kínos trükk, amit az anyukák néha bevetnek a gyerekükkel szemben 

5. Én vagy az orvos?

Csúnya trükk, fejcsóválva nézem magamat is ilyenkor, de nincs mit tenni, néha a kétségbeesett időszakok kétségbeesett megoldásokra kényszerítenek. Nevezhetjük ezt üres fenyegetőzésnek is, hiszen olyanok hangoznak el a számból, mint “Én mossam meg a hajadat, vagy hívjuk az orvost?”, esetleg “Megmosod a fogadat, vagy hívjuk az orvost?”. Tudom, milyen ronda dolog orvossal ijesztgetni egy gyereket, de nem én kezdtem, már az oltások óta úgyis tart tőle. Néha egész odáig elmegyek, hogy úgy teszek, mintha tárcsáznék máris az orvosnak. Az utolsó pillanatban mindig beadja a derekát.

Olykor csak tesszük azt, amit tennünk kell ahhoz, hogy túléljük a napot. Nem én vagyok talán az év anyukája, amiért néha bevetem ezeket a trükköket, de abban azért biztos vagyok, hogy ettől nem törik ketté a gyerekeim élete. Ígérem, nem mondom el senkinek, ha te is felhasználsz a trükkök közül párat.

Olvass többet a gyereknevelésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top