Baba

3 mondat, amit apaként minden nap mondj el a lányodnak

Az apukák és a lányaik között – jó esetben – különleges kapocs van. Apa szava kicsit szentebb, mint anyáé, ha apa mondja, akkor biztos úgy is van. A szavaikkal építhetik az apukák a lányaik lelkét, de rombolhatnak is. Három egyszerű mondattal azonban minden nap egy kicsivel több önbizalmat önthetnek a lányokba.

1. “Szép vagy.”

A lányok most jobban küzdenek a pozitív testképpel, mint valaha. Már alsó tagozatban elkezdődik náluk a pluszkilókon görcsölés, a tökéletességre törekvés. Szomorú, hogy őket már ilyen kicsi korukban eléri ez az őrület. Ha minden nap hallják a számukra legfontosabb férfitől, hogy milyen szépek, azzal elejét veheted a testképzavarnak, önmarcangolásnak és önbizalomhiánynak.

3 mondat, amit apaként minden nap mondj el a lányodnak

2. “Mindegy, mi történik, én szeretlek.”

A feltétel nélküli szeretet és az új esélyek mind meghatározó elemei annak, hogy milyen önképe lesz a lányodnak. Újra és újra, milliomodik alkalommal is adni kell neki tiszta lapot a szívedben. Megtanulja, hogy értékes ember, és nem baj, ha nem tökéletes. Tudni fogja belőle, hogy ebben a káoszos, összezavarodott világban is szeretik, nem számít, milyen kudarc, csalódás éri, vagy milyen hibát követ el.

3. “Fontos vagy.”

Van célja, értelme a létezésének. Tudnia kell, hogy hatással van már most és lesz is a világra az ő jelenléte. Tudnia kell, hogy minden, amit tesz, minden, amiben tehetséges, és amit véghez fog vinni, számít és fontos. Szárnyakat kaphat tőle, ha erről minden nap biztosítod.

Olvass többet az apa-lánya kapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top