Baba

A legfiatalabb gyerek jobb eséllyel lesz milliomos a tudósok szerint

Azt mondják a tudósok, hogy a nagyobb testvérek ugyan okosabbak, de a család legkisebb gyermeke az, aki a legnagyobb eséllyel érvényesül és sikeresebb az életben. Pont mint a népmesékben a legkisebb királyfi és királylány.

A Science Direct lapban jelent meg az a kutatási beszámoló, ami szerint én, mint legkisebb gyermek milliomos leszek hamarosan. Jó, nem írták konkrétan oda a nevemet, de magamra vettem, ha már én vagyok a családban a legfiatalabb. Azzal magyarázzák a legkisebbek sikereit, hogy a kutatások alapján ők sokkal hajlamosabbak kockáztatni a karrierjük érdekében és ezért nagyobb lépésekkel haladnak a csúcs felé.

A legfiatalabb gyerek jobb eséllyel lesz milliomos a tudósok szerint

Mindez abból fakad, hogy a legkisebb gyerekben nagyobb mértékben van jelen a lázadásra való hajlam, inkább a saját főnökük szeretnek lenni, nem bírják, ha utasítják őket. Ha belegondolunk, ez teljesen logikus, hiszen legkisebbként az egész gyerekkoruk abban a légkörben telik, hogy mindig mindenki meg akarja mondani nekik, hogy mit kell tenniük.

A tanulmányban azt is leírják, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen okos, hiszen a legidősebb gyerekeket találták a kutatás során a legokosabbnak mind közül. Tehát úgy tűnik, nem ész, hanem vakmerőség kell az életben, hogy sikeresek legyünk. A tanulmány nem beszél a középső gyerekek sikerességének esélyeiről, de csak azért, mert épp most zajlik egy különálló kutatás velük.

Olvass még több kutatásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top