Baba

3 fontos dolog, amit tegyél meg a gyermekedért

Az anyukák mindennap kiteszik a szívüket-lelküket a gyerekeikért, szemmel látható és rejtett módokon is igyekeznek úgy nevelni a kicsinyeiket, hogy a lehető legjobb életük legyen. Dr. Shefali Tsabary klinikai szakpszichológus, a The Awakened Family című könyv szerzője szerint van három olyan feladata az anyáknak, ami mindennél fontosabb.

Segítünk a házi feladatban, megtanítjuk nekik a határokat, meggyógyítjuk az igazi és képzeletbeli sebeket, és akkor még a rengeteg apróságról szót sem ejtettünk, ami egy nap alatt anya feladata. Dr. Shefali szerint nem szabad szétforgácsolni az energiáinkat, mert azok az anyukák segítik a leginkább a gyermekük fejlődését, miközben megtalálják a saját egyensúlyukat, akik erre a három feladatra koncentrálnak a gyereknevelésben.

1. Ismerd fel a saját értékedet

Amikor egy anya teljesnek érzi magát az életében, az kisugárzik a környezetében mindenkire. Saját magunk elismerésével tudjuk a legnagyobb lépést tenni afelé, hogy a gyermekünk kiegyensúlyozott legyen.

A 3 legfontosabb dolog, amit megtehetsz a gyermekedért

2. Maradj a jelenben és hangolódj a gyermekedre

Dr. Shefali szerint a leginkább az segíti a gyermeki lélek fejlődését, ha a jelenben tudunk maradni és teljes mértékben vele lenni, amikor együtt vagyunk. Első lépésként azt javasolja, hogy a cél érdekében kezdjünk megismerkedni a mindfulness gyakorlatokkal, mert segítségükkel nem kalandozunk el, hanem tényleg tudunk figyelni a gyermekünkre.

3. Hagyd, hogy a gyermeked elkövesse a saját hibáit

Nehéz megállni, hogy ne védjük mindentől, túlzottan is a gyerekeinket. Pedig ez is csak arról szól, hogy mennyire bízunk a saját nevelésünkben, hogy sikerült a gyermeknek megtanítani, hogyan oldja meg a saját hibáit.

Olvass többet a gyereknevelésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top