Baba

Ezt tedd, ha ki nem állhatod a legjobb barátnőd gyerekét

Lehet, hogy ő a legjobb barátnőd, akivel a világ végére is elmennél, ám a gyerekétől falra mászol. Nem tehetsz róla, megpróbálod szeretni, de mégsem sikerül, ezért a találkáitok fájdalmassá válnak számodra. Rachel Bertsche, a My Yearlong Search for a New Best Friend című könyvében erről a fajta barátságról is ír, úgyhogy mostantól már tudjuk, mit kell tenni ilyen esetben.

Lépj egyet hátra

A barátnőd gyereke a rossz, vagy csak teljesen más, mint a te gyereked? Lehet, hogy a gyerek túl hangos vagy figyelmetlen, mindegy, milyen, keresd meg magadban az okát, hogy miért nem bírod elviselni. Lehet, hogy csak olyan a személyisége, amit nem szeretsz egy felnőttben sem? Vagy eltörte a kedvenc vázádat, ezért neheztelsz rá? Szülőként néha más gyerekét túl hamar elítéljük, csinál valami rosszaságot, és máris elvágta magát nálunk, míg a saját gyerekünket ugyanazért cukinak látjuk.

Hozz a társaságba villámhárítókat

Ha meghívsz egy harmadik baráti családot is a találkozóitokra, akkor kevésbé fogsz arra a gyerekre koncentrálni, aki annyira idegesít. Ha több gyerek rohangál és töri a vázákat, akkor rájöhetsz, hogy az az egy szem gyermek mégsem olyan nehéz eset, mint gondoltad.

Ezt tedd, ha szereted a barátnődet de ki nem állhatod a gyerekét

Ne szólj semmit

Ne akard más gyerekét megnevelni, még akkor sem, ha az a saját legjobb barátnőd gyereke. Csak megsérted vele a barátnődet, és akár még a barátságotok is rámehet.

Védd magad

Ha tényleg annyira nem akarsz a barátnőd gyermekének a társaságában lenni, akkor próbáld rábeszélni, hogy néha találkozzatok kettesben, gyerekek nélkül. Anyaként valószínűleg úgyis nagyon kevés időd van arra, hogy szórakozni járj felnőtt társaságban úgy, hogy a gyerekeitek nem terelik el a figyelmeteket, és ne kellene minden mondatnál felpattanni és életet menteni. Jót teszel mindkettőtöknek, ha minél gyakrabban elmentek ketten valahová, ahol egyikőtök idegesítő gyermeke sincs jelen.

Olvass többet a barátságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top