Baba

5 jel, hogy a barátaid közül neked lesz először babád

Egészen vicces helyzeteket teremt, amikor várandós leszel, de a környezetedben még senkinek sem született gyereke. Teljesen ismeretlen terepen mozogtok ilyenkor a barátaiddal, amiből a végén az lesz, hogy amikor majd ők várnak gyereket, minden kérdésükkel hozzád fordulnak.

1. Őrülten kíváncsiak rá, hogy mi zajlik benned.

Arról már azért mindenki tud alapjáraton, hogy sok pisiléssel, gyakori nőgyógyászhoz mászkálással és fájdalmas szüléssel jár a terhesség. De a barátnőket leginkább a kis titkok érdeklik, amikkel felkészülhetnek a saját, jövőbeli terhességükre. A legrészletesebben kikérdeznek a méhedről és annak tartalmáról, soha nem volt még ilyen intim kapcsolatod velük.

2. Fogalmuk sincs, miről beszélsz.

Nem úgy értve, hogy “nem tudhatod, miről beszélek, amíg nem tapasztaltad meg a terhességet”, hanem szó szerint nem értik a szavakat, amik kijönnek a szádon. A terhességi szótár, amit felszedsz magadra trimeszterről trimeszterre, nem keresztezi az ő szótárukat. Olyan vagy számukra néha, mintha teljesen más nyelven beszélnél.

5 jel, hogy a barátaid közül neked lesz először babád

3. Elfogadsz terhességi tanácsokat idegenektől.

Minden nap megtalál valaki, akinek igazából semmi köze a terhességedhez. Az a kedves nő tegnap a boltban, sorban állás közben ellátott például azzal a tanáccsal, hogy szerinte már nem kellene többet híznod, mert ártasz a babádnak, és amikor ő terhes volt, akkor rajta maradt 40 kiló plusz, amit nem bír leadni 40 éve. Sajnos nincs a környezetedben senki, aki felvilágosítana, hogy nem szabad magadra venni az idegenek remek tippjeit a terhességeddel kapcsolatban.

4. Néha elfelejtik, hogy terhes vagy.

Öt év múlva valószínűleg már mindegyiküknek lesz gyereke, és a közös programjaitok nagy része a közeli parkban lévő játszótérre korlátozódik majd. Most még azonban élik a fiatal felnőttek független életét, azaz számukra teljesen természetes, hogy este 10-kor rád csörögnek, hogy leugrasz-e egy italra velük a kedvenc helyetekre. Az nem igazán jut eszükbe, hogy egyrészt nem ihatsz alkoholt, másrészt este 10-re már olyan álmos vagy, hogy semmi kedved leugrálni sehová.

5. Amikor ők lesznek terhesek, neked jelentik be először.

A legjobb dolog abban, ha elsőként vagy a baráti társaságból terhes, hogy mindenki téged talál meg először, aki utánad várandós lesz. Már amikor kétcsíkos lesz a teszt, hívnak, hogy most mi lesz, és mondj el minden apró részletet, amit tudniuk kell a terhességről, szülésről, anyaságról, a világmindenségről meg mindenről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top