Baba

5 titok, hogy a gyereked szuper alvó legyen

Minden anyuka álma, hogy gyereke végigalussza az éjszakát, de csak keveseknél valósul meg. Aggódni nem kell, vannak praktikák!

1. Szigorú következetesség

Mint szinte mindenben a gyereknevelés során, az alvásidőben is a legfontosabb a következetesség. Nincs “csak ma kivételesen”, ha egyszer ki van tűzve az alvás időpontja. Az sem kifogás, ha az anyuka programja miatt tolódna a lefekvés időpontja: az alvásidő maradjon szent.

2. Minél korábban, annál jobb

A szomorú igazság: hiába megy később ágyba a gyerek, attól még ugyanúgy fog kukorékolni reggelente. Szóval ne is reménykedjünk, inkább fektessük le a kicsiket jó korán!

5 titok, hogy a gyereked szuper alvó legyen

3. Megfelelő előkészületek

Nem nagyon várható el senkitől, hogy varázsütésre elaludjon, pláne egy izgő-mozgó gyerektől. És pláne, ha öt perccel alvásidő előtt még tévét nézett, mondjuk. Figyeljünk rá, hogy a lefekvés ideje előtt egy órával kezdjük el kikapcsolni az okoseszközöket (már csak a kék fény miatt is, ugye) – készítsük a gyereket az alvásra!

4. A szoba is számít

A gyerek szobája legyen csendes, és ne legyen túl meleg. Fontos az is, hogy kellőképpen sötét legyen – ezek az ideális körülmények az alváshoz. Az is fontos, hogy a kicsiknek ne erőltessük a “nagyos ágyat”, ha biztonságosabbnak érzik még a kicsi gyerekágyat, vagy egy-két éves korig akár a rácsos ágyat is.

5. Sose ébreszd fel!

De tényleg: soha. Tovább alszik, mint szokott? Nem baj. Ha felébreszted, csak morcos lesz, és lehetséges, hogy szervezete valamiért igényli azt az extra alvásidőt.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top