Baba

Pampers – UNICEF összefogás az újszülöttkori tetanusz ellen

Tavaly már tizenegyedszer indult el a Pampers – Unicef közös 1 csomag = 1 védőoltás kezdeményezés. A program nagy siker volt, sok gyerek életét sikerült megmenteni.

A Pampers és az Unicef közös akciójának révén a magyar vásárlók segítségével több mint 404.000 tetanusz elleni védőoltás árát sikerült összeadni 11-edszer elindított program ideje alatt. Ennyi oltással pedig több mint százharmincezer anya és újszülött életét lehet megmenteni.

Pampers - UNICEF összefogás az újszülöttkori tetanusz ellen

A hazánkkal egy régióba sorolt kilenc ország vásárlói pedig összesen több mint 3,6 millió védőoltás gyűjtöttek össze, ami egymillió-kétszázezer édesanya és kisbabája teljes védettségét biztosítja.

1 csomag pelenka – 1 újszülöttkori tetanusz elleni védőoltás

A Pampers kampánya 2006 óta zajlik és eddig 19 országban segített az újszülöttkori tetanusz felszámolásában. Másképpen fogalmazva, a kampány másodpercenként mentette meg egy anyuka és csecsemője életét.

Az UNICEF gondoskodik arról, hogy az oltások a világ olyan távoli szegleteibe is eljussanak, ahol akadozik az egészségügyi ellátás, és a szülészet óriási logisztikai és pénzügyi kihívást jelent az emberek számára.

Ezeken a helyeken a nők gyakran szülnek otthon, olyan környezetben, ahol a tetanusz spórák az elvágott köldökzsinóron keresztül fertőzik meg a babát és az anyukát egyaránt – pedig az újszülöttkori tetanusz olcsó védőoltásokkal megelőzhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top