Baba

Egy orvos inkább állja a temetés költségeit, csak ne pereljék a műhiba miatt

Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy vajdahunyadi szülészorvos éppen azt ecseteli a szülőknek, hogy inkább állja az esetleges temetés költségeit, csak ne pereljék be az érintettek műhiba miatt. A doktor – annak ellenére, hogy ügyeletes volt – nem volt ott a komplikációk fellépésénél a szülés közben.

A szóban forgó orvos a hangfelvételen azt kéri egy csecsemő szüleitől, hogy vonják vissza az ellene műhiba elkövetése miatt felhozott vádjaikat. Felajánlja, hogy cserébe állni fogja a gyerek elhalálozása esetén a temetkezési költségeket, vagy fizetni fogja, hogy a gyereket egy fogyatékkal élők számára létesített központban kezeljék – írja a Transindex.ro.

Ugyanakkor a hangfelvételből az is kiderül, hogy a szülészorvos elismeri a hibát: az anya állapota indokolttá tette volna, hogy a júniusban született gyereket császármetszéssel segítsék világra. Ám ez annak ellenére nem történt meg a szülők szerint, hogy az orvos volt éppen aznap az ügyeletes, és komplikációk léptek fel a szülés közben. Az anya végül egy szülésznő segítségével hozta világra a babáját.

A hangfelvételt az érintettek átadták a rendőrségnek, a vajdahunyadi kórház pedig vizsgálatot indított az ügyben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top