Baba

Durván kihullott a haja a nőnek szülés után – videó

Tincsekben húzta ki a fodrász a nő haját.

Több mint egymillió megtekintést kapott 24 óra alatt Christina Kreitel, az Intrepid Studio Salon tulajdonos-fodrászának a videója, amelyen egy nemrég gyereket szült anya hajtincseit húzza ki. A sokak szerint undorító látvány teljesen természetes, hiszen a legtöbb kismama haja erősen hullani kezd szülés után.

Ez rémisztőnek tűnik, de teljesen természetes. Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint a nő hajának 90 százaléka mindig növekedő, míg 10 százaléka pihenő szakaszban van. Ez a 10%-nyi haj minden harmadik hónapban kihullik, kivéve a terhesség alatt, amikor az emelkedett hormonszintnek köszönhetően megmarad. Ez a pluszhaj hullik ki tehát a szülés után, amikor a kismamák hormonszintje csökkenni kezd. 

A szülés utáni hajhullás a nők 40-50%-ánál teljesen ideiglenes, Kreitel szerint pedig a göndör hajú emberek hajhullása még szélsőségesebbnek tűnhet, mert a fürtök összegabalyodnak, és olyan, mintha még nagyobb csomók hullanának ki. 

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top