Baba

Azt hitte terhes, de egy rákos daganatot szült

Az orvosok eltávolítottak egy tumort a testéből, de a daganat tovább nőtt, amit végül egyedül „szült meg”.

A Skóciában élő Lauren Knowlesnak megszakadt a szíve, amikor kiderült, hogy a héthónapos magzata nem egy baba, hanem egy halálos betegség.

A 27 éves, kétgyerekes anya a hét és fél hetes ultrahangon tudta meg a szörnyű hírt: molaterhessége van. Az esetek többségében ilyenkor a megtermékenyített petesejt hibás számú kromoszómát tartalmaz, és rendellenességek alakulnak ki a növekedésnek induló szövetekben. Azt is megállapították, hogy a szövetek rákosak.

A rákos szövetet eltávolították belőle, és kemoterápiát kapott, amitől kihullott a haja, a daganat növekedése azonban nem állt meg. Aztán Lauren gyomorfájdalmat és nyomási ingert érzett, és egyedül „szülte meg” a körte nagyságú tumort a vécén.

A daganat a méhében nőtt, a teste ugyanazokat a hormonokat termelte, mint egy normális terhességnél, és a teszt is mindig pozitív volt.

A most 29 éves nő ezzel megszabadult a ráktól, viszont orvosai figyelmeztették, hogy kicsi az esélye az újabb teherbe esésnek. Szerencsére nem igazolódott be a jóslatuk, és egy évvel később a nő teherbe esett, gyermeke, Indi pedig már 10 hónapos.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top