Baba

Így neveld a fiadat, hogy ne zaklató, hanem férfi legyen belőle

A mostani zaklatásibotrány-cunami közepén el kell gondolkodnunk, hogy rajtunk, szülőkön is múlik, milyen lesz a következő generáció.

Dr. Logan Levkoff szexológus írta le, hogy szerinte hogyan kellene a fiúkat nevelni, hogy kevesebb zaklatási ügy legyen a jövőben.

A legfontosabb, hogy ha meg szeretnénk változtatni a kultúránkat, amely jelenleg megengedi a férfiaknak, hogy megússzák a zaklatást vagy akár az erőszakot, és amely azt üzeni a fiainknak, hogy csak akkor érvényesülhetnek, ha átgázolnak másokon, akkor elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy otthon, a négy fal között milyen példát mutatunk a fiúknak.

Lehet, hogy ezek közül a tanácsok közül egyértelműnek tűnik majd némelyik, de mégis le kell írni mindet, mert alapvetőek ahhoz, hogy egészséges lelkű gyerekeket és ne zaklatókat neveljünk nemtől függetlenül.

1. Bátorítsd a fiadat, hogy kifejezze az érzelmeit, ne csak a dühét. Teljesen rendben van, ha a fiúk is sírnak.

2. Tanítsd meg a fiadnak, hogy igényelje az érzelmi kötődést, ne csak két lábon járó vaginának lássa a nőket. Születésétől kezdve neveld arra, hogy az jó dolog, ha törődik egy másik emberrel.

3. Hagyd, hogy ha akar, rózsaszínt hordjon, vagy lányos játékokkal játsszon.

4. Hagyd, hogy megnövessze a haját, és úgy általában felejtsd el az összes sztereotípiát.

5. Mutasd meg a fiadnak, hogy nem kell félni az erős lányoktól és nőktől, hanem inkább tisztelni kell őket.

6. Tanítsd meg a fiadnak, hogy a párkapcsolatok, barátságok nem a győzelemről szólnak, hanem az egyensúlyról.

7. Bátorítsd, hogy álljon ki az igazságtalan és erkölcstelen viselkedéssel szemben.

8. Tanítsd meg, hogyan kérjen engedélyt. A közös megegyezésen alapuló szex fogalmát úgy tudod neki megtanítani, hogy már pici korától kezdve testi kontaktus előtt megkérdezed, megengedi-e, hogy megpuszild, megöleld.

9. Mutasd meg a példádon keresztül, hogyan tud felülkerekedni a visszautasításon. Tanítsd meg neki, hogy rendben van, ha frusztrált miatta, de tudnia kell, hogy mindenkinek joga van nemet mondani.

10. Egyértelműen fektesd le a szabályokat, és tisztán, érthetően közöld a gyerekkel, ha nincs rendben a viselkedése. Beszélgess vele a társadalmi szabályokról és erkölcsökről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top