Baba

Kedves idegen, ezért ne fogd meg a gyerekemet!

Egyre több szülő függeszti fel a babakocsira vagy hordozóra a figyelmeztető táblákat, hogy ne érhessen bárki hozzá a gyerekükhöz.

Jaj de aranyos kisbaba!

– és már kérdés nélkül landol is az idős néni keze a gyerek arcán vagy lábacskáin.

Ismerős? Valószínűleg minden szülővel történt már hasonló eset, és azt is beláthatjuk, hogy a kisbabáktól elragadtatott idegenek vagy távoli ismerősök egyáltalán nem akarnak rosszat, mindössze mágnesként vonzza a kezüket egy husi kis test.

Csakhogy abba már kevésbé gondolnak bele, hogy a fogdosás milyen veszélyekkel járhat egy fertőzésekre még fogékonyabb, törékeny immunrendszerű baba szervezetre. Magyarázkodás helyett egyre több szülő kezdte el használni az ilyen és hasonló szövegű figyelmeztető feliratokat, amelyeket a babakocsira vagy a babahordozóra lehet akasztani:

Kérlek ne nyúlj hozzám, mert a bacilusaidhoz még túl kicsi vagyok.

Mint minden gyerekneveléssel, ellátással kapcsolatos dolgoról, természetesen erről is megoszlik a szülők véleménye. Van, aki nagyszerű találmánynak, más inkább sértőnek tartja, és azon az állásponton van, hogy a kisbaba szervezete csak úgy fog megerősödni, ha a sajátjától eltérő baktériumokkal is találkozik.

(Forrás: The Stir)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top