Baba

Extrém sportokkal csinálta végig második terhességét

A svéd Anna-Lee 17 hetes terhesen csinált végig egy akadályfutó terepversenyt, sőt, ő volt az első svéd nő, akit még szponzoráltak is.

A legtöbb nő előrehaladott terhessége alatt már annak is örül, hogy ha be tudja kötni magának a cipőfűzőjét, pláne ha még egy kis visszafogott séta vagy kocogás is belefér a mindennapokba. A második gyermekét nemrégen világra hozott Anna-Lee azonban olyan extrém sportokkal csinálta végig második terhességét, mint: akadályfutás, falmászás, merülés. A gyakran rizikós életmódból pedig egyáltalán nem csinált titkot, ami miatt sokan kritizálták is.

Általában kétféleképpen állnak hozzám az emberek. Van, aki vagánynak tart és biztat, hogy csak így tovább, mások pedig felelőtlenséggel vádolnak

– mondta életmódjáról Anna-Lee.

A sportos anyuka szerint minden nőnek a saját ítélőképességére kell bízni, hogy mennyi és milyen típusú sportokat bír a terhessége alatt. Ugyanakkor most már minden egészségügyi szakember elismeri a sportolás jótékony hatását a babára és az anyukára egyaránt egy egészséges terhesség alatt. Anna-Lee azóta már életet is adott második, egészséges kislányának. 

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top