Baba

Így teheted még jobbá a párkapcsolatot terhesség alatt

A terhesség nem a legszexibb dolog a világon, tele van testi nyűgökkel és hormonális hangulatingadozásokkal. De még így is van esély, hogy erősödjön közben a párkapcsolat.

Szükség is lesz rá szülés után, hogy minél erősebb lábakon álljon a párkapcsolat, hogy a kialvatlanság, az újszülöttel járó stressz ne legyen negatív hatással rátok. Érdemes ezért tudatosan odafigyelni egymásra terhesség alatt és ápolni a kapcsolatot.

Beszélgessetek másról is, ne csak a terhességről!

Nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy egy idő után már csak a terhesség körüli témákat veszitek elő, mert nyilván a baba körül jár az agyatok ilyenkor. De ne felejtsétek el, szükségetek van arra is, hogy két önálló felnőttként létezzetek együtt, akiknek vannak gondolataik a gyereken kívül is.

Randizzatok!

Lehetőleg ne egy babaruhás áruházba szervezzétek azt a randit, hanem olyan igazi, romantikus estéket töltsetek együtt, mint a párkapcsolat elején. Szülés után erre úgyis kevesebb alkalmatok lesz.

párkapcsolat terhesség tippek

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Kelly Sikkema

Ne féljetek a szextől!

Ha az orvos nem mondja kifejezetten, hogy veszélyeztetett terhesség miatt tilos szexuális életet élni, akkor ne aggódjatok miatta, nem tesz kárt a babában. Lehet, hogy kreatívabbnak kell lennetek, mert már nem minden pozíció kényelmes nagy terheshassal, de ez ne akadályozzon meg az együttlétben.

Az sem baj, ha nem szexelhettek!

Az intimitás nemcsak a szexualitásról szól, rengetegféle módon ki lehet fejezni egymás iránt a szeretet. Nem tragédia, ha letiltanak az orvosok a szexről, csak tudatosan oda kell figyelni, hogy az intimitást fenntartsátok enélkül is a kapcsolatban.

Kommunikálj!

Talán egyértelműnek tűnik ez a pont, de nem az, amikor az érzelmek kommunikálásáról van szó. Márpedig, ha erősíteni szeretnétek a párkapcsolatot, akkor beszélni kell egymással arról is, ha zavar valami, ha a leendő apuka elhanyagolva érzi magát, vagy az anyuka gondolja azt, hogy több figyelmet és törődést szeretne kapni a férjétől. Erre a kommunikációra a szülés után is nagy szükségetek lesz, gyakoroljátok már terhesség alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top