Baba

Százezrekért kelnek el ennek a 2 éves kislánynak a festményei – fotó, videó

A kis csodagyereknek már önálló kiállítása is volt egy New York-i galériában.

Lola June még pelenkát hord, de New Yorkban már 1500 dollárért (~420 ezer forintért) árulják a festményeit. A 2 éves kislánynak már önálló kiállítása is volt az egyik jól menő galériában, a kritikusok pedig igazi tehetségként ünneplik.

Amióta meg tudta fogni a ceruzát, Lola mindig is nagyon szeretett rajzolni, de a szülei álmukban sem gondolták volna, hogy bárkit is érdekelnének az irkafirkái. Végül az édesanya egyik barátja vette észre, hogy a kislány rajzai remek kompozíciós érzékről tanúskodnak, és a színhasználatuk is szokatlanul fantáziadús. Az illető végül megmutatta a rajzokat egy ismerősének, Anita Durstnek, aki nem mellesleg a New York-i Chashama Galéria tulajdonosa. Durst azonnal látta, hogy a kislány rajzaiban van művészi és üzleti potenciál.

A múlt hónapban Lolának már önálló kiállítása is volt a galériában Remény címmel. A tárlat kurátora, Pajtim Osmanaj az Instagramon azt írta: reméli, hogy ez a kiállítás ráébreszti az embereket, milyen tiszta és egyszerű is lehet a művészet.

Úgy gondolom, nincs mindig szükség többéves tapasztalatra ahhoz, hogy maradandót alkossunk. Lola festményeiből egy olyan kiállítást szerettem volna összeállítani, amelynek hatására az emberek felteszik a kérdést, mi a különbség egy profi festő és egy fiatal gyermek alkotásai között

– mondta.

Durst állítása szerint a kiállítás óta folyamatosan csörög a telefon, rengetegen érdeklődtek, akik meg szeretnék vásárolni a kislány műveit. Volt olyan képe, amely 1500 dollárért kelt el.

A művésznő munka közben:

(ABC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top