nlc.hu
Baba

Őssejttel gyógyuló kislány

Az öccsének is meg kellett születni, hogy a kislány járni tudjon

A kis Isla agyi bénulásban szenved, ám most született öccsének őssejtjeivel képes lehet járni.

Születésekor oxigénhiányos állapotba került, majd agyi bénulással diagnosztizálták a most kétéves Isla Duffyt. A baba nem tudott kommunikálni és nagyon keveset mozgott. Bár a gyógyulására nem volt sok esély, most mégis kínálkozott egy: megszületett ugyanis a kisöccse, Leo.

A köldökzsinórvérből kinyert őssejteknek hála úgy tűnik, Isla hamarosan megteheti az első lépéseket. Ezek a sejtek alapvetően a szervezet építőkövei, és bizonyos rákos megbetegedések, immunhiányos betegségek és genetikai rendellenességek kezelésére használhatók.

csecsemő

Mire nem képes egy kisbaba! (illusztráció: Pexels.com)

Isla szülei most abban reménykednek, hogy elegendő pénzt tudnak összegyűjteni a kezelésre és a fizioterápiára – írja a Metro.

Imádja a könyveket, különösen az érzékszervi könyveket, és szeret a szabadban játszani. Nagyon szereti az állatokat, például a kutyákat simogatni és a vízben játszani” – mondja Emily, Isla édesanyja, aki nagyon bízik abban, hogy az őssejt-kezelés végre nagyot javít kislánya életminőségén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top