Baba

Kopasz játékbabákkal ajándékozza meg a rákos gyerekeket a 11 éves kislány

Saját készítésű karkötők eladásával gyűjtötte össze a pénzt.

Kopasz játékbabákkal ajándékozza meg a rákos gyerekeket egy 11 éves amerikai kislány – írja a Yahoo.

Bella Fricker mindössze 5 éves volt, amikor megismerkedett egy neuroblastomás kislánnyal, aki végül belehalt a betegségbe. Bella már ekkor megfogadta, hogy megpróbál majd örömet vinni a hasonló betegségekben szenvedő gyerekek életébe. Ma már édesanyjával járja az országot, és kopasz American Girl babákat osztogat a beteg gyerekeknek.

Mindez az édesanya, Valerie Fricker szerint Bella saját ötlete volt. A kislány 2016-ban saját készítésű karkötőket kezdett árusítani édesanyja segítségével a Facebookon. Az ebből származó bevételekből adhatta át az első babát 2016 decemberében.

Leírhatatlan volt az a pillanat. Csodálatos élmény volt Bellának és a kislánynak is. (…) Szívmelengető volt látni, hogy ilyen édes, kedves, önzetlen tudott lenni egy másik gyermek kedvéért, aki olyan szörnyűségeken megy keresztül, mint a kemoterápia

– nyilatkozta az édesanya. Bella az azóta eltelt 2 és fél évben 38 babát ajándékozott el.

Imádom látni a mosolyt az arcukon. (…) Az a kedvencem az ajándékozásban, hogy boldoggá tehetem őket

– mondta a kislány.

A család azóta már egy saját nonprofit szervezeten keresztül irányítja az adományozásokat. Bár Bella és Valerie még most is készítenek és árusítanak karkötőket, ma már elsősorban az adománygyűjtésekből állják a babák árát.

Bellának eközben saját betegségével is meg kellett küzdenie: 2017 augusztusában 1-es típusú gyermekkori cukorbetegséggel diagnosztizálták. Szerencsére édesanyja szerint a kislány igazi harcos, már most magának adja be az inzulint, és természetesen az adományozásprojektről sem hajlandó lemondani.

Kiemelt kép: Peace Love Bracelets Foundation/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top