nlc.hu
Baba

Csodababa fogantatás

Nemzőképtelennek hitték a rákos férfit, a párja mégis babát vár

A súlyos beteg férfi talán már nem láthatja megszületni a kisfiát.
Pozitív terhességi teszt

A brit Andrew Wresfordnál tavaly februárban vastagbélrákot diagnosztizáltak. Kezdetben úgy tűnt, hogy a betegsége kezelhető, később azonban kiderült, hogy a rák más szerveire is átterjedt, az állapota pedig rohamosan romlani kezdett. Az orvosok közölték vele, hogy már csak néhány hónapja lehet hátra.

A négygyermekes apa kemoterápiás kezeléseket kapott, ami miatt az orvosok szerint elveszítette a nemzőképességét. Januárban azonban kiderült, hogy a partnere, Rachel babát vár.

„Félek, hogy Rachel hogyan fog megbirkózni mindezzel nélkülem, de izgatott vagyok, hogy lesz még egy gyerekünk. Az is megvisel érzelmileg, hogy nem leszek ott, hogy találkozhassak a fiammal” – mondta a férfi.

A várandós nő ápolja párját bradfordi otthonukban és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy Andrew mégis megélje ötödik gyermeke születését.

„Bármennyire is összetört a szívem, hogy a gyermekeinket a kősziklám és legjobb barátom nélkül kell felnevelnem, ez a baba azt jelenti, hogy Andrew egy másik része mindig velem lesz – ez egy igazi ajándék. – fogalmazott Rachel. –  Az életet mindig ünnepelni kell, és tudom, hogy ez a kisfiú mindenkinek elhozza majd a szeretetet és örömöt, még a legnehezebb időkben is.”

Andrew időközben úgy döntött, nem vállal több kemoterápiás kezelést.

“Azt mondták, ha újra kemoterápiára kerül sor, akkor most vagy soha, de nem tudják garantálni, hogy ettől jobban lesz. Ez az egész családot felzaklatja, de mi nem megyünk keresztül rajta, ez nem a mi testünk” – fogalmazott a férfi nővére, Jackie Hamilton, aki tiszteletben tartja öccse döntését.

A terhesség hírével kapcsolatban hozzátette: „Keserédes, vegyes érzések kavarognak bennem. Soha nem fogja megismerni az apukáját, és a testvérem talán már nem láthatja, amikor szeptemberben megszületik a baba. De Rachel számára csodálatos, hogy egy rész itt marad belőle.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top