nlc.hu
Család

Szívszorító vallomást tett halála előtt a kétgyerekes anya

„A ráktól lettem jobb anya” – szívszorító vallomást tett halála előtt a kétgyerekes anya

Deborah James a diagnózisát követően döbbent rá, hogy a rossz értelemben véve munkamániás.
Jobb anya lett azután, hogy megtudta rákos.

„Amíg nem tudtam, hogy rákom van, a karrierem volt a minden. A létező legfontosabb dolog az életemben” – mondja a halála előtt felvett és most a BBC2 csatornán bemutatott szívszaggató dokumentumfilmben Deborah James. A kétgyermekes anya, aki a diagnózisa pillanatáig iskolaigazgató-helyettes volt, azután vált világszerte ismertté, hogy létrehozta a Bowelbabe elnevezésű blogját.

Ebben a blogban Deborah kíméletlen őszinteséggel írt a betegségéről, a tüneteiről, a kezelésekről, a daganatos betegségek lelki vonatkozásairól. Ezért az ismeretterjesztő munkájáért végül röviddel a halála előtt még „dame” rangot kapott Vilmos hercegtől.

James a halála előtt felvett interjúban megdöbbentő őszinteséggel beszélt azokról a változásokról, amiket a diagnózisa indított el benne és a családjában is. Beszélt arról, hogy rádöbbent, a rossz értelemben véve volt munkamániás. „Az igazat megvallva, sosem voltam igazán jó anya. Amíg dolgoztam, általában fél hétkor indultam el otthonról és volt olyan nap, hogy csak fél nyolckor értem haza. Sosem voltam ott iskolai fellépéseken, sporteseményeken, alig-alig tudtam valamit a gyerekeimről” – árulta el.

A diagnózisát követően Deborah egyre több időt töltött otthon. Egy idő után már nem is annyira kényszerűségből. Élvezte azt a meghitt és bensőséges légkört, amit csakis és kizárólag a családja körében tapasztalt meg. „A rákomnak köszönhetően sokkal jobb lett a kapcsolatom a gyerekeimmel” – ismerte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top