nlc.hu
Család

Májdaganattal született a baba

Alig 420 grammal született a baba, kiderült, hogy májdaganata van

Egy anyuka megosztotta, hogyan mentette meg születendő gyermekét azzal, hogy orvosi segítséget kért, amikor két napig nem érezte, hogy a babája mozog a hasában.

Amikor Jordyn Smith nem érezte, hogy születendő babája mozog a hasában, elment a kórházba, hogy kivizsgálják. Ott az orvosok felfedezték, hogy a baba bajban van, mivel a szívverése gyenge volt. A szülőket nehéz döntés elé állították: vagy sürgősségi császárral világra segítik az alig 26 hetes magzatot – akinek így nyolc százalék esélye volt a túlélésre –, vagy hagyják az anya méhében, de ott a túlélési esélyek még kisebbek lettek volna.

Jordyn a Metrónak elmondta: „Lehetetlen döntést kellett hoznunk. Azt mondták, hogy ha bent hagyjuk, halva fog megszületni, de ha kivesszük, lehet, hogy nem éli túl. Túlélő üzemmódban voltam, nem tudtam, hogy ilyen kicsi csecsemők túlélhetik.”

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Jordyn és Eric az azonnali szülést választotta, és a most 13 hónapos Jay baba kevesebb mint 24 órával később született meg – mindössze 420 gramm súllyal. A kisfiú azonban dacolt az esélyekkel, és 173 napot töltött a kórházban, mielőtt hazamehetett volna. Hat nap otthonlét után azonban a babának leállt a légzése, újra kórházba szállították, ahol az orvosok felfedezték, hogy májrákja van.

Ez összefüggött a koraszüléssel, és további három hetet töltött kórházban, ahol kemoterápiát kapott és megműtötték. Az orvosok eltávolították a májának 50 százalékát, az epehólyagját, és egy négyórás műtét során el tudták távolítani a daganatot. Sajnos a kemoterápia miatt maradandó halláskárosodása lett a babának, de szerencsére most már végre rákmentes és végleg hazatérhetett.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top