nlc.hu
Család

Akkor jött rá, hogy terhes, amikor elkezdett vajódni

Ez a 18 éves lány akkor jött rá, hogy terhes, amikor elkezdett vajúdni

BriAnna Blanton hasgörcsökkel ment a kórházba, és ott derült ki, hogy mindenórás.

BriAnna Blanton furcsa és erős alhasi fájdalmakra ébredt, ezért az édesanyját megkérte, hogy vigye be a kórházba. A kivizsgálások után azonban olyan meglepetés érte, amire egyáltalán nem volt felkészülve.

18 évesen rejtett terhességéből született gyereke

Fotó: Facebook

Kiderült, hogy vajúdik, már öt centire kitágult.

A fiatal lány ledöbbent, hiszen semmi előjele nem volt a terhességének, sőt, sokat strandolt a várandóssága alatt, ám senkinek sem tűnt fel, hogy egy gyermek növekszik a testében. Ráadásul a menstruációs ciklusa sem maradt el, ahogy az egy terhesség során lenni szokott. Az alig 18 éves lány finoman szólva is nehéz helyzetbe került, hiszen egyáltalán nem számított arra, hogy hirtelen anya lesz. Az hagyján, hogy semmilyen gyermekváró holmi nem volt otthon, de érzelmileg sem volt felkészülve a hatalmas szerepre.

Végül szeptember 9-én megszületett a kislánya, Oakleigh Allyn, aki gyorsan az édesanyja szeme fénye lett. BriAnna miután feldolgozta a sokkot, elkezdte élvezni az anyaságot.

„Imádok anyuka lenni. Szerencsére korábban már dolgoztam gyermekgondozásban, így nem voltam teljesen tájékozatlan, hogyan kell gondoskodni egy kisbabáról. Minden magától értetődően jött, anyukám segítségével és támogatásával együtt” – mesélte a Metrónak, hozzátéve, hogy az égvilágon semmiért nem cserélné el azt, hogy a kislánya édesanyja lehet.

Hasonló történetek viszonylag rendszeresen előfordulnak. Hasonló történt Bri Blantonnal, egy 18 éves amerikai bébiszitterrel, aki szintén nem értette, hogy mi történik vele, amikor egy nap hirtelen rosszul lett: a lány erős alhasi fájdalomra panaszkodott, később pedig azt hitte, hogy bepisilt – csak a kórházban derült ki, hogy várandós és vajúdni kezdett, amit ő vizeletnek hitt, az pedig a magzatvíz volt.

A rejtett terhességek közé nemcsak azok az esetek tartoznak, amikor szülésig nem tudja a nő, hogy terhes – 2500 terhességből egy esetben történik ez –, hanem az a gyakoribb felállás, amikor a 20. hét után fedezi fel a kismama a terhességet, ami 475 terhességből egyre jellemző. 

A rejtett terhességhez fizikai és pszichés okok együttesének kell fennállnia, sőt, függhet attól is, hol nőttünk fel és mit tanultunk a szüleinktől, vagy hogy milyen szexuális felvilágosítással engedtek utunkra a felnőtt életben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top