Baba

Rossz gépre tették fel a kísérő nélkül utazó kiskorút

A fiú jött rá, hogy nem a megfelelő repülőgépen ül.

A 14 éves, amerikai Anton Berg egyedül utazott el meglátogatni Svédországban élő nagyszüleit. A szülei a repülőjegy árán felül 150 dollárt (44  ezer forintot) fizettek a „kísérő nélküli kiskorú” szolgáltatásáért a United légitársaságnak, mely magában foglalja, hogy egy alkalmazott kíséri a gyereket, és felteszi a megfelelő gépre.

A fiú először Raleigh-ből Newarkba repült, ahol a Stockholmba induló SAS járatra kellett volna átszállnia. A személyzet azonban nem arra, hanem egy Düsseldorfba tartó gépre ültette fel. 

Szerencsére Antonnak feltűnt, hogy a repülőgépen németül beszélnek az emberek, és írt egy üzenetet az édesanyjának, Brendának, hogy valami nem stimmel.

repülőgép repülés szárny repülőút

A kép illusztráció! (Pixabay)

Brenda Berg megpróbált kapcsolatba lépni a légitársasággal, ám ez nem sikerült. Végül a fiú percekkel a felszállás előtt szólt egy légi kísérőnek, hogy nem a megfelelő gépen van.

A repülő ezek után visszatért a terminálhoz. Anton leszállt, de már nem érte el azt a gépet, amivel el kellett volna utaznia, így egy másik, Svédországba tartó járatra foglaltak neki helyet. Hétfőn végül megérkezett a nagyszüleihez.

Édesanyja, érthető módon nagyon felháborodott a történteken. Azt mondta, a fia valószínűleg képes lett volna önállóan elutazni Svédországba, ám kötelező volt igénybe venni a „kísérő nélküli kiskorú” szolgáltatást, ami azt is jelentette, hogy az összes dokumentumát a légitársaság alkalmazottai kezelték.

A légitársaság elnézést kért a tévedés miatt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top