Baba
Szponzorált tartalom

Jobb a használt – így vásárolj totyogóknak

Azt hiszed, hogy kiadások szempontjából az első év a legdurvább? Dehogy. A második évtől a nagy kiadások ugyan nem annyira számottevők, de vadiúj játékokért egy kisebb vagyont tudnánk elkölteni. Van jobb ötletünk.

Amikor Pircsi nagyobb lett, akkor elkezdtem átgondolni, hogy mire is érdemes költeni. Az első egy évben a vásárlásért rajongó énem alapvetően kiélte magát különböző gyerekruhákban és teljesen értelmetlenül megvásárolt gyerekcipőkben. Az első szülinap után viszont a lányom fejlődése olyan gyorsan beindult, hogy hirtelen szükség lett volna mindenféle szuper fejlesztőjátékra, járgányra vagy nagyjából bármire, amivel leköti magát.

Járássegítő

Amikor a babák elkezdenek járni, nagyon szívesen tologatnak maguk előtt nagyjából mindent: jöhetnek a gurulós autók, a dömperek és az úgynevezett járássegítők. Tapasztalatból mondom, hogy az ilyeneket 3-4 hónapnál tovább nem használják a kicsik, és ha ezen túl vannak, a „járművek” ott porosodnak a sarokban. Ha ebből indulok ki, akkor a használtan megvásárolható játékok sem lestrapált, agyonhasznált állapotban kerülnek eladásra. Akkor meg miért vennénk vadiújat?

Építőkockák

A gumis építőkockákat ebben a korban nagyon szeretik a kicsik, később a kirakósoknál kulcsfontosságú lesz, de kezdésnek teljesen felesleges ezen aggódni. A legtöbb ilyen játék egyébként alacsony hőfokon mosogatógépben is mosható, szóval bátran választhatunk használtat. Ráadásul így töredékáron juthatunk hozzá többféle játékhoz is.

Gyerekkonyha

Az eddigi legjobb vételem egy gyerekkonyha volt, amit tényleg fillérekért hoztam el, szinte hibátlan állapotban. Néhány matrica és egy kis kopás volt az egyedüli hibája, de ettől még az öröm ugyanakkora volt. Ha igazán strapabíró megoldásban gondolkodtok, akkor fakonyhát választotok, azok ugyanis sokkal jobban bírják.

Játékcsomag

Eleinte darabonként keresgéltem a különböző játékokat, órákig kutattam a neten, hogy mi lenne az adott életkornak a legmegfelelőbb. Mostanra rájöttem, hogy sok anyuka nagy mennyiségben halmoz fel játékokat az első 3 évben, amelyektől aztán igyekszik minél hamarabb megszabadulni. Egy-egy ilyen találat igazi főnyeremény: ha elég gondos a hirdető, akkor külön lehet fa-, fejlesztő-, lányos, fiús játékokat keresni. Egy-két órát elleszünk a keresgéléssel, de megéri.

Kismotor

Teljesen őszintén megvallva a kismotorral sosem voltunk nagy barátok, próbáltam megúszni, hogy ne legyen, és hogy rögtön tanulóbiciklivel próbálkozzon Pircsi, de egy idő után nem volt esélyem. Emlékszem, hogy mi pont akkor próbáltunk motorhoz jutni, amikor beköszöntött a tavasz, 3-4 hipert is körbejártunk. Végül a Jófogáson találtunk, töredékáron. Másfél évig használta a lányom, szerencsére nagyobb perecelés nélkül.

Kemény mesekönyv

A mesélést sosem lehet elég korán elkezdeni, de az első pár könyv sokszor a heves rajongás áldozata lesz. Ezért érdemes kemény mesekönyveket venni, amelyekhez könnyen hozzájuthatunk a neten. Általában, mint a játékcsomagokat, ezeket is csomagokban árulják az anyukák.

Vízi játékok

Nem kardinális kérdés, de nyár közepén aktuális lehet. Szintén tapasztalatból mondom, hogy ebből sem érdemes újat venni. A felfújható dolgok persze más kategóriába esnek, de megéri egy félórát rászánni a keresgélésre, cserébe békében ülhetünk majd pár órát a vízparton.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top