Baba

74 évesen szült ikreket egy indiai asszony

Ezzel ő lett a világ legidősebben szült nője.

Egészséges ikerpárnak adott életet a 74 éves Erramatti Mangayamma az indiai Ándhra Prades államban, ezzel ő lett a világ legidősebben szült nője. 

Az asszony, aki 30 évvel ezelőtt esett át a menopauzán, mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe. Az eljárás kötségeit nagyrészt a Guntur városában található termékenységi klinika állta, mivel úgy vélték, történelmi jelentőségű eredmény lehet, ha az idős nőnek sikerül teherbe esnie.

Erramatti Mangayamma legidősebb anya

Erramatti Mangayamma és férje (Newslions Media / MEGA)

A nyugdíjas korú kismama terhessége 9 hónapját kórházban töltötte.

Mangayamma és 78 éves férje 57 évet vártak a gyermekáldásra.

„Nem tudom szavakba önteni az érzéseimet. Ezek a babák tettek teljessé. A hat évtizedes várakozás véget ért. Most már senki sem nevez terméketlennek” – fogalmazott a nő, aki elárulta, azok után döntött úgy, hogy belevág a lombikbébi programba, miután egy 55 éves szomszédjának is így fogant gyermeke.

A világ legidősebb kismamája egyébként korábban a spanyol Maria del Carmen Bousada de Lara volt, aki 2006-ban, 66 éves korában szült ikreket.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top