nlc.hu
Baba

Két méhe van, ikrei születtek

Két méhe van, ikrei születtek – az egyik mesterséges megtermékenyítéssel, a másik természetes úton

A magzatok külön méhben fejlődtek. Az orvosok szerint ennek körülbelül egy az 50 millióhoz az esélye, ráadásul a két baba különböző időben és különböző módon fogant.

Egy két méhvel született nő ikreknek adott életet úgy, hogy az egyik baba mesterséges megtermékenyítés útján fogant, és az egyik méhében fejlődött, míg a másik természetesen módon fogant, és a másik méhében növekedett.

A 24 éves Madeline Kaklikos és férje, a 27 éves Jon ikerfiai, Cole és Nate februárban születtek, miután a pár három éven át tíz termékenységi kezelésen vett részt.

Az ausztráliai Melbourne-ben élő nő 2020-ban tudta meg, hogy két méhe van, azután, hogy férjével nem jött össze a baba, és jobban megvizsgálták. Az orvosok azt mondták neki, hogy természetes úton nagyon nehezen fog teherbe esni, ezért a mesterséges megtermékenyítést javasolták.

Aztán végre az egyik kezelés sikerrel járt, a pár öröme pedig határtalan volt, amikor tavaly júniusban kiderült, hogy Madeline terhes. Már a tizedik hétben volt, amikor az ultrahangon észrevették, hogy a másik méhében egy spontán megfogant magzat fejlődik. Az orvosok szerint ennek egy az 50 millióhoz az esélye, ráadásul a két baba különböző időben és különböző módon fogant.

A két méhvel született Madeline Kaklikos várandósan és férje, Jon

Mindkét méhében egy-egy baba fejlődött (Fotó: Caters News)

Miután Madeline terhessége magas kockázatú volt, folyamatosan figyelték az állapotát, és arra készültek, hogy programozott császármetszéssel segítik világra a babákat. A kisfiúk végül február 20-án, a 34. hétre születtek meg, majd 17 nap után haza is engedték őket az édesanyjukkal a kórházból.

A két méhvel született Madeline Kaklikos az ikreivel a kezében

A két méhvel született Madeline Kaklikos az ikreivel (Fotó: Caters News)

„Az újszülöttek érkezése után elég zaklatott volt az életünk, de most már három hónaposak, és minden rendben – mondta Madeline. – Imádjuk az életet két csodagyerek szülőjeként.”

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top