nlc.hu
Baba

Transznemű nő testébe ültet méhet egy sebész

Transznemű nő testébe ültet méhet egy sebész, hogy segítsen neki teherbe esni

A műtéthez vagy egy halott donor szerveit vagy egy olyan nőét tervezik használni, aki férfivá operáltatta magát.

Egy indiai sebész merész műtétre szánta el magát: segíteni szeretne egy transznemű páciensének, hogy teherbe eshessen. A beavatkozás már csak azért is különösen bátor vállalkozás, mert eddig csak egyetlen alkalommal próbálkoztak méh beültetésével egy transznemű nő testébe, de az a műtét nem járt sikerrel, hónapokkal később komplikációk miatt a páciens életét vesztette – írja a LadBible.

Méhben a magzat

Képünk illusztráció (Forrás: Pixabay)

A műtétre Újdelhiben kerül majd sor, és egy klinika vezetője, Dr. Narendra Kaushik vállalta be.

Minden transznemű nő annyira szeretne nő lenni, amennyire csak lehetséges. És ehhez az is hozzátartozik, hogy szeretnének anyává válni. Ezt méhtranszplantációval lehet elérni, ami hasonló eljárás, mint mondjuk egy veseátültetés.

Az orvos még nem jelentette be, hogy konkrétan mikor lesz a műtét, de bízik abban, hogy minél hamarabb. Úgy gondolják, hogy a méh testbe helyezésével a páciense még nem lesz képes természetes úton teherbe esni, viszont abban bíznak, hogy egy embrió beültetésével elérhetik a céljukat. Az orvostudomány fejlődésével a szakemberek már évekkel ezelőtt megjósolták, hogy előbb-utóbb lehetséges lesz a transznemű nők számára a teherbe esés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top