Baba

Jó hír: rohamosan javul a génterápián átesett SMA-s kisfiú állapota

Levike édesanyja örömteli híreket osztott meg a Facebookon. Videó.

Gyorsan javul a Zolgensma-kezelést kapott gerincvelő-sorvadásos kisfiú, Levike állapota – írja a Blikk. A kisfiú, akinek – Zentéhez hasonlóan – összegyűlt a pénz a különleges génterápiás kezelésére, nemrég hagyhatta el a kórházat.

Fotó: Levente – SMA-2 / Facebook

„Örömmel és boldogsággal jelentem be, hogy Levente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában! Nagyon hálásak vagyunk, Nélkületek nem ment volna! Levi jelenleg jól van, ügyes volt, mint mindig. Most még kell a drukk, hogy minden a lehető legjobban alakuljon! Ahogy kezelés előtt, úgy kezelés után is szigorú karantén van. 1 hónapig biztos, hogy Budapesten maradunk a kórház közelében. Találtunk egy nagyon szuper kis lakást. A főbérlő egy percig sem gondolkodott azon, hogy kiadja-e nekünk. Hallotta Levente történetét és ő ezzel segíti Levente kezelését, hogy biztosít lakhatást!” – írta november 26-án az édesanyja.

Az anyuka hétfőn megint jó hírekkel jelentkezett. „Ma mutatunk egy rövidke videót. Levi igazi pasi, nem szereti, ha fényképezem vagy videózom, de ezt most sikerült megörökíteni. Nekünk ez hatalmas előrelépés, hiszen eddig egyedül nem tudta a lábát felemelni, csak segítséggel.

A napokban többször egyedül is sikerült neki.

Apró dolognak tűnik, de nekünk ez újdonság.

Korai lenne kijelenteni, hogy ez már a Zolgensma hatása, mert mint sokan tudjátok, Levi túl van 5 Spinraza-kezelésen. Az ötödiket októberben kapta, nagyon jól reagált rá a szervezete. Ezt a csodaszert 4 havonta lumbálással gerincbe kapta, 4 hónap alatt sajnos kiürül a szervezetből, ezért kell ismételni. Az utolsó hatása februárig tart, ha azután is produkál (márpedig fog) Levente újdonságokat, tovább fejlődik, akkor már biztosra mondhatjuk, hogy ez a Zolgensma génterápia hatása” – osztotta meg a kisfiú életéért aggódó facebookozókkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top